КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Чадърът

Вторник, 09 Юли 2013 10:02
01
Градски ескизи 27.
Автор: Михаил Петков
 

Чадърът вероятно е измислен някога в страни с лош, дъждовен климат. Знам една такава, островна държава, където през цялата година, все някъде вали ....

Чадърът – оня, другият, вероятно е измислен в някоя по-цивилизована страна  навремето, и е служил за защита от други, законосъобразни по своята същност действия. Служил е да предпази престъпилия правилата на играта на живота. Чадърът е пазил  сух  нарушителя, ако приемем, че защитата на законите и тяхното опазване – са  мократа част от играта..
Чадърът е пазил, пази и днес всички, които в една или друга степен, са се опитвали или са успявали да се проявят като по-хитри от общоприетите правила..

Чадърът е уред, който предпазва и човеци, и буболечки, млади и стари, учени и неграмотни, граждани и селяни, обикновени и високопоставени, мъже и жени, хора от най-различни вероизповедания и раси...

Чадърът е универсален уред, велико човешко изобретение, психологическо по своята същност, създадено да осигури защита или предимство - обикновено на слабия и зависим, на услужливия и безгръбначния. С една дума, чадърът е служил и ще служи, най-вече на различните видове буболечки, за да продължи времетраенето на тяхната готовност и желание за услужливост - в полза на тези, които държат чадърът отворен...

Едни го ползват по предназначение, а други  метафорично. Едни се облагодетелстват физически, други психически, трети морално, други политически, а някои и спортно-технически. Разнообразието е огромно, както и броят на желаещите да го използват.

Съществена част от ползващите го бяха служителите със специална защита и обществено положение и затова им бе крайно полезен при евентуално падане от високо, за по-плавното им приземяване.

Чадърът е очарователно средство за всякаква защита, а може да служи и за нападение, но той е най-вече средство за лична защита.

Може да служи срещу дъжд и срещу пек, срещу хули и закани, срещу закони и капани.

Той може да защити, както един, така и стотици. Maрионетки!

Чадърът е патерица, той е бастун за немощни, но амбициозни, за предатели и доносници-информатори от всякакъв род, за клеветници и измамници от всякакъв цвят, за високи и за амбициозно ниските, за обикновено  охранени и за все още много гладни. Той служи и на министър, и на политик, и на футболен деятел или съдия, а може да закриля и истински съдии и необикновени граждани. Използват го също и немощни учени и професори.

Има най-различни по цвят, по материя, по големина, по пол, по географско и политическо положение, чадър за този, чадър за онзи, за нея и за тебе. В недалечното минало е имало и специални детски – за деца, предали род и родина. Има чадъри срещу бойни патрони и срещу обществен гняв. Всякакви! И никой не се чуди на това, защото тези, които се нуждаят от тях, са всякакви и навсякъде.

Особени са българските чадъри! Ценни, ценени, многофункционални, лесни при употреба, лесни при носене. Има и такива, които не се виждат от близки и приятели, шефове и имитатори. Невидими!

Защитата на чадъра е функция и в зависимост от силата, с която са го разтворили. Някои го използват, за да добият защита и от Създателя, който услужливо го държи отворен над главите и телата им.

Някои чадъри правят защитения  невидим. Други, пък изведнъж се развалят и протичат – мръсно и мокро, така, че покритият доскоро се подмокря тотално и замирисва!

Общо взето, чадърът като универсално човешко изобретение е широкообхватен.

В България например той покрива голяма част от населението. То е сухо и с радост го ползва при кражби и измами, при състезания, форуми и конференции, при дейности навън и вътре в страната, при бизнес и добив, при приватизации, търгове и всякакви конкурси, при добиване на образование, дори при практикуването му, при всякакви дела.

Стига чадърът да е отворен!

Ние всички знаем,че някой го отваря и затваря. Той е ту пръчка, ту бонбонче.

Уникално нещо е чадърът!

И вие имате сигурно такъв....... А кой раздава чадърите?

Градски ескизи 1
Градски ескизи 2
Градски ескизи 3
Градски ескизи 4
Градски ескизи 5
Градски ескизи 6
Градски ескизи 7
Градски ескизи 8
Градски ескизи 9
Градски ескизи 10
Градски ескизи 11
Градски ескизи 12
Градски ескизи 13
Градски ескизи 14
Градски ескизи 15
Градски ескизи 16
Градски ескизи 17
Градски ескизи 18

Градски ескизи 19
Градски ескизи 20
Градски ескизи 21: Живот в паралелни светове
Градски езкизи 22: София и бъдещето й
Градски ескизи 25: Още за конкурса
Градски ескизи 26: Търсене на смисъл в безмислени събития

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions