КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Молба за информация, поискана от НИНКН, относно Национален мемориален комплекс „Централни софийски гробища“ – София

Четвъртък, 07 Септември 2023 10:01
Central-cemetry-park-Sofia 1
Central-cemetry-park-Sofia 1

Уважаеми колеги,

В Камарата е получено писмо от директора на НИНКН – арх. Петър Петров, в което ни информират, че с цел актуализиране на границите и предписанията на опазване на групова недвижима културна ценност, се извършва проучване на: Национален мемориален комплекс „Централни софийски гробища“ с историческо значение, деклариран със Заповед на министъра на културата № РД09-486/27.09.2005г.

Напомняме Ви, че Камарата на архитектите в България е сравнително „млада“ организация и не разполага с архивна и/или актуална проектна документация по подобни казуси, поради което се обръщаме към Вас, с молба за съдействие, ако имате следната информация и документация за описания по-горе обект, както следва:

-всякаква архивна и съвременна проектна документация, свързана с територията на Централни софийски гробища, със създаването и ремонтирането на намиращите се там обекти и елементи.

Полезна за проучването би била всяка текстова, графична, фото, видео документация, картни материали за обекта и неговата среда, в това число:

-данни за архитекти, инженери, строители, технолози и др. специалисти, свързани с изграждането и функционирането на обекта през годините;

-данни за свързани с обекта важни исторически личности и/или събития;

-архивни снимки, кино и видео заснемане

-писмени източници – техническа, документална, художествена, краеведска литература, периодичен печат, специализирани издания и пр.;

-подробни опорни планове, чертежи, карти и пр., свързани с територията на гробищата.

При наличие на информация по горните точки, моля да ни върнете обратна връзка на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Прилагаме и писмото от НИНКН: ТУК

 

С уважение:

Арх. Васил Василев

Председател на КАБ РК София-град
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions