КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Покана за среща между архитектурната общност и кандидат за кмет на гр.София, 18.09.2023, 18:00 ч, ЦДА

Понеделник, 04 Септември 2023 16:29
snimka-sait-pokana-obsajdane
П О К А Н А

Уважаеми колеги,

С наближаването на предстоящите местни избори през месец октомври 2023, нараства и политическата активност на част от кандидатите за кмет на гр.София, обявили своята кандидатура към момента. По-голямата част от темите, повдигани в публичното пространство от страна на кандидатите, неизбежно са свързани с перспективите за развитие на Столична община, както и професионалната ни дейност.

В тази връзка, ръководството на КАБ София-град, Ви кани на среща на 18.09.2023 г. (понеделник), от 18:00 часа, в Зала 1 на Централния дом на архитекта – гр.София, ул. Кракра № 11, с професор Вили Лилков – кандидат за кмет на гр.София.

Професор Лилков е депозирал, писмено в САБ, своето искане да сподели вижданията си за развитието на столицата ни със Софийските дружества на САБ и Регионална колегия на КАБ - София град. Приемаме, че това е знак на уважение към архитектурната колегия и зачитане приноса на архитектите за развитието на града ни. По този повод ще имаме възможност да зададем нашите въпроси.

Заявяваме, че и другите кандидати, за кметския пост в столицата, са добре дошли в Централния дом на архитекта, за да представят на архитектурната колегия своите виждания за бъдещето на града ни и да получат същата възможност за дискусия с професионалната ни общност. Защото ние, архитектите, освен избиратели сме и важни участници в планирането и изграждането на гр.София. 

За нас, като творчески личности и активни граждани, е важно да изразим пред тях своята професионална позиция по обсъжданите теми, като по този начин поставим архитектурната гилдия на една по-авторитетна позиция в центъра на дебата по проблемите на градското развитие.

Вярваме, че такава среща ще спомогне за създаване на нов модел на подобрено взaимодействие с професионалната общност, при осъществяване на ефективни, ползотворни и устойчиви политики в развитието на нашия град.

От Ръководството на РК София-град към КАБ

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions