КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

УАСГ откри новата учебна 2022/2023 година

Сряда, 21 Септември 2022 10:10

uasg otkrivane

Откриването на новата учебна 2022 – 2023 година съвпада с 80-годишнината от основаването на УАСГ. По този повод богата програма от разнообразни събития очаква студентите, преподавателите и всички посетители на университета през следващите месеци. Над 600 първокурсници бяха посрещнати с празнична церемония, на която присъстваха заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров, главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, председателят на Съза на архитектите в България проф. д-р арх. Тодор Булев, зам.-председателят на Камарата на архитектите в България (КАБ) арх. Константин Пеев, председателят на РК София град към КАБ арх. Васил Василев и много други.


Председателят на РК София град към КАБ - арх. Васил Василев поздрави студентите и ги посъветва да не разчитат само на теоретичните знания, а да мислят за практикуването на професията, като прилагат най-добрите практики в студентските си проекти и се възползват от глобалните ресурси и възможности, които предоставя 21 век.

uasg otkrivane

 

Изключително радостно е, че толкова млади хора са решили да останат в България, защото именно те ще я изградят през следващите години. Пожелавам ви да се надграждате и да учите, защото най-добрата реклама е вашият труд. В нашата професия работи само и единствено името. Тогава ще установите, че клиентите сами идват при вас“, отправи напътствие към кандидат-висшистите главният архитект на София Здравко Здравков.


Приветстие към студентите отправи и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков. Той напомни, че това е най-старото висше техническо училище в България и е създадено в тежки условия в разгара на Втората световна война, като възпитаниците на УАСГ са изградили над 80% от сградите и съоръженията в страната.


Успешно обучение студенти!

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions