КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Молба за информация, поискана от НИНКН, относно комплекс от сгради на месокомбинат „Родопа“ – София

Вторник, 20 Юли 2021 10:54
administrativna
 

Уважаеми колеги,

В Камарата е получено писмо от директора на НИНКН – арх. Петър Петров, в което ни информират, че се извършва проучване на комплекса от сгради на месокомбинат „Родопа“ – София, ПИ с идентификатор 68134.509.7163 по КККР на гр.София. Целта е да се проучи дали комплекса е потенциален носител на белези на недвижима културна ценност по смисъла на Закона за културното наследство.

Камарата на архитектите в България е сравнително „млада“ организация и не разполага с архивна и/или актуална проектна документация по подобни казуси, поради което се обръщаме към вас, с молба за съдействие, ако имате сведение за описания по-горе обект за установяване на историята на неговото създаване и функциониране, актуалното му състояние: проектна документация за построяване и техническо оборудване, извършвани през годините строителни и ремонтни намеси, преустройства, преоборудване, допълващо застрояване, благоустрояване на имота и т.н:

-данни за архитекти, инженери, строители, технолози и др. специалисти, свързани с изграждането и функционирането на обекта през годините;

-данни за свързани с обекта важни исторически личности и/или събития;

-архивни снимки, кино и видео заснемане;

-писмени източници;

-устни сведения

При наличие на информация по горните точки, моля да ни върнете обратна връзка на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Прилагаме и писмото от НИНКН тук.

С уважение:

Арх. Васил Василев

Председател на РК София-град към КАБ

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions