КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

При голям интерес се проведе семинар на тема "Професията АРХИТЕКТ и използването на методите на СИМ (BIM)"

Петък, 09 Декември 2016 17:13
01

На 07 декември 2016 г. в Централен дом на Архитектите се проведе семинар на тема „Професията АРХИТЕКТ и използването на методите на Строителното Информационно Моделиране (BIM)” организиран от Камара на архитектите н България, РК София‑град. При засилен интерес от страна на архитектурната гилдия и колеги от инженерни специалности събитието откри арх. Иван Аврамов, Председател РК София-град (на снимката долу).

03

В първата презентация лекторът доц. д-р арх. Боян Георгиев от УАСГ, София конкретизира понятията свързани със Строителното Информационно Моделиране (BIM) и неговата роля в жизнения цикъл на строителния обект, както и ползите за различните участници в инвестиционния процес и резултатите от дейността на международните организации.

02

Вторият лектор инж. Любомир Илиев от АЛЕМЕНТ ООД, София, който е и консултант по BIM към Autodesk Ltd., обоснова световната тенденция във въвеждането на BIM и наблегна на необходимите предпоставки за използването на BIM в инвестиционното проектиране.

В презентацията си арх. Янко Йончев от ТРИАРТ ЕООД, София представи архитектурен модел на реализирана складова сграда и дефинира взаимовръзките при изграждане на обединен модел на проектираните сгради.

05

В последвалата активна дискусия се поставиха редица въпроси относно близкото бъдеще на въвеждането на Строителното Информационно Моделиране (BIM) и се дефинираха насоки за развитие на темата, които се обсъдиха и в последвалите неформални разговори.

04
 
Автор: арх. Ангел Мазников (на снимката горе)
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions