КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

За президент на АСЕ за 2012-2013 година е преизбрана Селма Харингтън

Вторник, 03 Януари 2012 17:28

Съветът на архитектите в Европа (The Architect’s Council of Europe (АСЕ)), който е представителната организация за професията Архитект на европейско ниво, на Генералната си асамблея, проведена на 25-ти и 26-ти ноември в Брюксел, преизбра Селма Харингтън (Selma Harrington) за втори път за свой президент за 2012-2013 година.

На последната си Генерална асамблея, АСЕ проведе избори за президент и изпълнителен борд. Селма Харингтън (Selma Harrington), президент на АСЕ от 1 януари 2010г. и бивш ръководител на Националната делегация в АСЕ по поръчение на Кралския институт на архитектите в Ирландия (The Royal Institute of Architects of Ireland (RIAI)), беше преизбрана за втори двугодишен мандат. Тя е в Изпълнителния борд заедно с преизбраните членове Lionel Dunet (Франция), Wolfgang Haack (Германия), новоизбраните Michel de Keyser (Белгия), Matjaz Durjava (Словения) и Николай Гълъбов (България), както и сегашните членове на ротационен принцип: Pawel Kobylanski (Полша), Konstantinos Belibassakis (Гърция), MauroНа Latini (Италия), Christos Savva (Кипър) и Pierre-Henri Schmutz (Швейцария).

В изложението си пред Генералната асмаблея г-жа Харингтън заяви желанието си да продължи и затвърди процеса на преход и използване на вътрешните ресурси на АСЕ, работейки с Изпълнителния борд и новия Генерален секретар по имплементиране на средносрочната политика на АСЕ и по подобряване на нейната визия и комуникации. „Визията, програмата и работата, инвестирани от членовете на Изпълнителния борд и от мен през последните две години са база за приемственост. Ще се стремим към по-нататъшно подобряване на комуникацията и сътрудничеството между Изпълнителния борд, екипа на ACE и организациите-членки с оглед ефективното прилагане на съгласувани политически действия”. Тя заяви, че приема ролята на президент с голям интерес и ангажимент и ще продължи да работи в този дух и през следващия си мандат.

Преизбраният президент благодари на организациите-членки, на делегатите и на представителите за предоставената й възможност отново да ръководи АСЕ в следващите две години.

Тя изрази също и своите ангажимент и решимост да продължи и да завърши успешно в предстоящия период процеса, започнал при избора й през 2010г. със слогана: Преоценка, Вътрешни ресурси, Промяна в представите.

Източник: kab.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions