КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Проектът за изменение на ЗУТ е факт?

Вторник, 01 Ноември 2011 10:41

Уважаеми Колеги,

На 04.10.2011 Камарата на архитектите в България получи изработения проект за ЗИД на ЗУТ, подготвен за обсъждане на заседанието на Консултативния съвет в МРРБ на 06.10.2011.  Проектът е изпратен в КАБ без съпътстващи го мотиви.

След заседанието на Консултативния съвет МРРБ предостави проекта в окончателен вариант със съпътстващите го насоки за изразяване на становище от браншовите организации.

Камарата на архитектите в България изразява своето становище по предоставения проект за ЗИД на ЗУТ в контекста на два основни фактора:

-  отстояване на позицията на КАБ за неотложна необходимост от изработване на нов закон;

-  изразената от Вас позиция за готовност на МРРБ за отпочване работа по изработване на нов закон и обявения от Вас основен мотив за поредно измение на настоящия „Коригираният закон ни е изключително необходим за мерките по четвъртия ни приоритет: да се справим с незаконното строителство. Освен действията на ДНСК по премахване на незаконните строежи са необходими и законодателни промени, за да няма припокриване на правомощия между общините и ДНСК.”

Становището можете да прочете ТУК

Становището е формирано на базата на единните позиции на КАБ, изградени в резултат на провежданите обсъждания по темата ЗИД на ЗУТ, както и на проведеното блиц-обсъждане по конкретния предоставен материал. Разгледано е на заседание на УС на КАБ и е изпратено в МРРБ.

КАБ работи по създаване на проект за нов нормативен акт, свързан с устройството на територията и инвестиционния процес. За провеждане на единна философия в дългосрочен  аспект се разглежда и възможността за подготвянето му като КОДЕКС - сборник от закони, свързани с тази сфера на обществения живот.

Благодарим на всички архитекти, участвали в дългия процес на работата по проекта за ЗИД на ЗУТ.

Изразяваме своята увереност за ползотворна работа и в процеса по създаване на новия закон.

С уважение,
арх. Мариела Андреевска и арх. Стефан Минчев

Документът е предоставен за сведение на заседание на УС на КАБ на 28.11.2011г.

РК София-град

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions