КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

МСА обявява създаването на ".archi"

Сряда, 08 Януари 2014 16:40
01

Международният съюз на архитектите (UIA - Union Internationale des Architectes) подкрепя проекта за разширението, .archi, което ще бъде достъпно от пролетта на 2014 г. Ангажирайки се с този проект UIA е решил да ограничи използването на разширението само за архитекти и членуващи организации. Отсега нататък те могат да бъдат представяни в интернет пространството като членове на разпознаваема общност от професионалисти. В съответствие с основните си приоритети, UIA подкрепя проекта с цел да защити своите членове, да отстоява интерестите на архитектите и да популяризира архитектурната професия.

Разширението .archi осигурява:

- Повишена яснота и прозрачност за архитектите;

- По-голяма видимост за професионалните организации и за техните членове;

- Гаранция за клиентите.

Използвайки разширението .archi, всеки архитект, организация или фирма, която иска да се представи в интернет може да прибави разширението към името си, като например: john-smith.archi или smithand-sons.archi.

Представянето на .archi е част от програмата представена от ICAAN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), която управлява глобален интернет домейн на системата за имена и позволява появата на хиляди нови разширения.

Организациите членки на UIA могат да започнат отсега да защитят своя акроним и да запазят името на домейна си последван от разширението .archi.

За повече информация относно .archi и това как да запазите името на домейна си с новото разширение, ще откриете на: www.dot-archi.com

Index - .ARCHI
dot-archi.com
Online Visibility for Architects Worldwide

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions