КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Продължаващо обучение на членовете на КАБ

Петък, 25 Октомври 2013 20:47
01

Уважаени колеги,

В изпълнение на дейностите по продължаващо обучение на членовете на КАБ, РК София-град предлага на своите членове съвместен лекционен курс с катедра „Сградостроителство” към УАСГ на тема „Реконструкция и възстановяване на сгради”. Курсът предвижда опресняване и придобиване на нови знания в рамките на 5 лекции, които ще бъдат проведени в някоя от залите на УАСГ в удобно време – вечер след работа, веднъж или два пъти седмично. Конкретните теми може да разгледате по-долу.

Курсът е предназначен само за редовно отчетени членове на РК София-град и ще се състои ако се запишат минимум 30 души.Ориентировъчен старт – средата на м. ноември. Молим, желаещите да се регистрират име и номер в КАБ чрез e-mail, изпратен на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

ТЕМА : РЕКОНСТРУКЦИЯ НА СГРАДИ

Лектор: Доц. Д-р. арх. Малджиева
Място: УАСГ- след работно време
Безплатен за редовно отчетените членове на КАБ

ЛЕКЦИЯ-1
1. Въведение. Реконструкция и саниране на сгради. Понятия. Нормативна уредба
2
. Методологични особености на проектирането при намеса в съществуваща сграда. Основни стадии на проектантския процес. Основни проектантски решения.
3
. Аналитични модели на сградата.

ЛЕКЦИЯ-2
1. Типология на функционалната, пространствено-композиционната и конструктивната намесата в съществуваща сграда. Анализ на изпълнени реконструкции.
2.
Последователност и съдържание на стадиите на проектиране на реконструкция на съществуваща сграда. Проучване.
3.
Повреди и деформации в сградната структура. Разпознаване на причините. Увреждащи фактори от средата и експлоатацията. Физична, химична и биологична корозия на строителните материали и елементи

ЛЕКЦИЯ-3
1. Конструктивни мероприятия при нарушения във фундирането. Действия върху фундаментите; действия върху земната основа.
2.
Възстановяване и усилване на вертикални носещи елементи – колони и носещи стени. Характеристика на историческите елементи. Съдържание на проучването. Основни методи за възстановяване и усилване.
3
. Възстановяване и усилване на подови конструкции. Видове исторически подови конструкции според материалите и собствената структура. Съдържание на проучването. Основни методи за възстановяване и усилване

ЛЕКЦИЯ-4
1. Саниране на сгради, увредени от влага. Видове влага в сградите. Признаци за разпознаване на вида влага и нейния източник. Проучване. Методи за временно и постоянно изсушаване на конструкциите.
2
. Допълнителни хидроизолации. Видове и изпълнение. Строителни соли. Видове.Проучване на сгради, увредени от соли. Методи за извличане на соли от строителните конструкции.
3
. Възстановяване на исторически мазилки и фасадна пластика. Видове мазилки. Основни технологични принципи.

ЛЕКЦИЯ-5
1. Съвременни топлоизолационни покрития, мазилки и бои. Проблеми на съвместимостта с историческата строителна субстанция.
2.
Съвременни прозорци в историческите сгради. Естетически, микроклиматични и технологични проблеми.
3.
Представяне на обекти

 

Коментари  

 
#1 Габриела Венциславова Ангеловска 2013-12-05 10:41
Здравейте, бих искала да ме регистрирате за обучението за реконструкция на сгради. Доколкото разбрах обучението все още не е започнало. Бихте ли ми изпратили повече информация относно датите на провеждане и цената? Благодаря.
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions