КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Семинар на тема „Оценка на жизнен цикъл на продукти ...“

Понеделник, 05 Ноември 2012 17:28

Българският Съвет за Устойчиво Развитие организира семинар на тема „Оценка на жизнен цикъл на продукти (LCA) – теория и възможности за приложение“. Oбучението предвижда запознаване с методологията за Оценка на жизнения цикъл (англ. Life Cycle Assessment - LCA) на продукти, дефинирана от серията международни стандарти ISO 14040 и ISO 14044. Участниците ще бъдат запознати с основните етапи при изготвянето на LCA оценки, ще бъдат показани примери за приложение на този инструмент от гледна точка на производството и употребата на разнообразни продукти и връзката му с устойчивото строителство . Ще бъдат разгледани основните етапи при изработването на Декларациите за екологично въздействие (англ. Environmental Product Declarations – EPD), въглероден и воден отпечатък.

Семинарът ще бъде представен от denkstatt България, част от базираната в Австрия denkstatt GmbH - една от най-опитните консултантски компании в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда в Централна и Източна Европа. denkstatt България е водеща консултантска фирма в страната, която предлага стратегии за корпоративна устойчивост. С дейността си подкрепя организациите в стремежа им да отговорят на съвременните екологични и социални предизвикателства и въвеждането на иновативни управленски техники.

След обучението, участниците:
- ще познават основните инструменти, използвани в практиката и водещи до намаляване на екологичното въздействие от дейността на дадена компания или отделен продукт;
- ще придобият необходимите знания за интерпретиране на резултатите от LCA анализи на различни продукти;
- ще придобият по-добра представа за прилагането на LCA при вземане на решения в практиката;
- ще подобрят разбирането си за значението на LCA при прилагането им в проектирането на устойчиви сгради;
- ще придобият по-добра представа как да тълкуват информацията, предоставена от различни инструменти за комуникация с потребителите.
Повече информация вижте  тук, а програмата - тук.
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions