КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Официално поздравление от Председателя на Камарата на архитектите в България, арх. Петко Йовчев, по повод 4 октомври - Международния ден на архитектурата

Понеделник, 04 Октомври 2010 09:45
 
Уважаеми колеги,
 
Честит Международен ден на архитектурата !
 
Минаваме през период на финансова нестабилност и криза в строителния бранш, което води и до упадък в духовните ценности. В такива условия трябват изключителни качества за поддържане на високи професионални стандарти и качествени, морални и духовни усилия, за да се продължи напред.
 
Светъл лъч в тази посока е общата политика на ЕС със задължителните стандарти за устойчиво развитие на нашите градове, домове и обиталища. Искрено се надявам тези нови, съпричастни към архитектурата стандарти, да станат мотив за всички архитекти към едно ново, професионално предизвикателство.
 
Мотивацията, която е в основата на добрите практики на нашата професия, е тази, която ще ни измъкне от творческия застой и чрез състезание на идеи ще доведе до удовлетворение от професионалните ни изяви и до маркиране на водещата роля на архитектурата и архитектурната наука в създаване на един свят, който с гордост бихме завещали на нашите деца.
 
Да си пожелаем през следващата година да извървим поне няколко стъпки заедно, в посока, в която ще намерим достатъчно удовлетворение от творческата професия – архитектура, която упражняваме.
 
арх. Петко Йовчев
Председател на УС на Камарата на архитектите в България
 
Международният ден на архитектурата се отбелязва всеки първи понеделник на месец октомври по решение на XX-та сесия на Международния съюз на архитектите през 1996 година.
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions