КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Конкурс за нова визия на Княжеската градина

Четвъртък, 05 Април 2012 10:31
Конкурсната документация е подготвена и внесена в Столичния общински съвет

Наградата на победителя в конкурса за новата визия на Княжеската градина да е 25 хиляди лева, предлагат от направление "Архитектура и градоустройство" на Столичната община в проекта за обявяване на конкурса, съобщи БТА.

Конкурсната документация е подготвена и внесена в Столичния общински съвет, откъдето след вземането на решение, ще се възложи на кмета на София да проведе конкурсната процедура.

Обхватът на исканото предложение за доизграждане и развитие на градското пространство е в района между булевардите "Васил Левски", "Цар Освободител", "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Ген. Гурко". Целта е да се получат идеи за запазването и доразвитието на парковата територия на градината като елемент от "зелената памет" на София и доизграждането на архитектурно-пространствената рамка.

Процедурата ще се проведе на два етапа - и двата ще са явни, с оповестяване на кандидатите при приемането на заявленията за участие и при предаването на проектите. Първият етап ще е граждански избор чрез гласуването за проектите, допуснати за участие в конкурса. Тази процедура трябва да продължи не повече от месец. Вторият етап включва класиране от журито на пет от проектите, получили най-много точки при гласуването на първия етап. След този етап ще има и обществено обсъждане.

Кандидати в конкурса може да са и български, и чужди физически или юридически лица, като екипът трябва да има поне по един архитект, урбанист, ландшафтен архитект и инженер-конструктор. До конкурса няма да се допускат участвалите в изработването на процедурата, членовете на органите по избора и свързаните с тях лица, както и останалите категории лица, недопускани по законови изисквания до тези процедури.

Източник: stroimedia.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions