КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Конкурс за музей на съвременното изкуство в Буенос Айрес

Понеделник, 12 Март 2012 11:24

Международният организатор на архитектурни конкурси [AC-CA] обяви нов конурс – този път за проектиране на нов музей на съвременното изкуство в центъра на Буенос Айрес. [BUENOS AIRES] New Contemporary Art Museum е отворен за международно участие, като архитектурният проект на новата сграда трябва да отразява съвременните тенденции. Столицата на Аржентина е важен икономически център и е разположена на западния бряг на устието на Рио де ла Плата, а архитектурата на града е комбинация от различни стилове и течения.

В условията на конкурса е посочено, че предложенията на участниците не трябва да се фокусират изцяло върху функцията на сградата, а да вземат предвид и вписването й в градската среда и нейното влияние върху нея. Проектите трябва да са с устойчив дизайн във всяко едно отношение и да са проучили, отговорили и подчертали уникалните аспекти на един наистина оригинален музей на съвременното изкуство. Засега обаче няма планове за реалното изграждане на такава сграда в аржентинската столица. Конкурсът ще се проведе в един етап и се надява още да повдигне дискусия на идеи относно функционалността на изложбените пространства.

Крайният срок за подаване на въпроси и запитвания, свързани с конкурса, е 15 юни, а предложенията трябва да бъдат изпратени до 5 юли. Журито ще заседава между 10 и 17 юли, а на 20 юли победителите ще бъдат обявени и публикувани на сайта на организаторите. Въпросите могат да бъдат изпращани на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ранната регистрация за участие е между 15 март и 1 май и струва 80 щ. долара, като след тази дата до 30 юни таксата е 120 щ. долара. Наградният фонд е на стойност 5 400 щ. долара, разпределен както следва – първа награда от 3 000 щ. долара, втора награда от 1 600 щ. долара и трета награда от 800 щ. долара. Освен трите призови отличия ще бъдат отличени още 7 проекта. Първите три проекта ще бъдат публикувани на сайта на [AC-CA], както и в редица специализирани списания, сред които La Vie (Япония), 100 Editiones (Аржентина), Concept (Корея), Blueprint (Великобритания), Arquitectura Beta (Испания), Future Arquitecturas (САЩ и Китай), Architecture+Design (Индия) и др.

Източник: arhitektura.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions