КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Покана за обществени обсъждания - “Нов център на к.к. Боровец”

Вторник, 21 Юни 2016 23:09
01

П о к а н а

За обществени обсъждания - “Нов център на к.к. Боровец”

Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец

www.borovetscompetition.com

Във връзка с предстоящия Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец, Община Самоков с подкрепата на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България отправя покана към всички заинтересовани от бъдещето на територията страни - включително, но не само граждани и бизнеси, посетители и туристи, обществени и професионални организации, организации и професионалисти по опазване на културното наследство, природозащитни и други неправителствени организации, да вземат участие в предстоящите обществени обсъждания на възможното бъдеще на к.к. Боровец и в частност - на местността “Златният триъгълник” в курорта.

Обсъжданията ще се проведат:

-          на 29 юни 2016г., сряда, от 17:00 в залата на Читалище-паметник "Отец Паисий-1859", площад "Захари Зограф" 1 в Самоков

-          на 7 юли 2016г., четвъртък, от 18:00 в Зала 2 на Централен дом на архитекта в София, ул.Кракра 11.

Участие ще вземат представители на Община Самоков, както и екипа по проучванията и организацията на конкурса.

В рамките на събитията ще бъде представена концепция за предстоящия конкурс и ще бъде дадена възможност на всички заинтересовани страни да изкажат своите препоръки, мнения и съображения.

Организаторите отправят покана да се запознаете и попълните Анкетата за обратна връзка, достъпна предварително и на интернет-страницата на конкурса www.borovetscompetition.com. Анкетата ще може да бъде попълнена и на място по време на предстоящите обсъждания.

Очакваме ви!

----------------

За конкурса

През 2016 година най-старият планински курорт в България - Боровец, отбелязва 120 години от своето основаване. Ролята му на спортен, туристически и конферентен център от международно значение създава необходимостта от обществен градски център, отговарящ на съвременните разбирания за естетически издържана, устойчива, екологична и иновативна среда, привлекателна за местните жители, бизнеса, туристи и посетители.

Ето защо Община Самоков започва работа по организацията на Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец. Целта на конкурса е да се съберат проектни решения и предложения за нова визия на “Златния триъгълник”, включващ територията между ски-пистите, началната станция на кабинковия лифт и основния автомобилен подход към курорта.

----------------

За контакт

www.borovetscompetition.com

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

facebook: www.facebook.com/borovetscompetition

Възложител: Община Самоков, арх. Стоянка Касабова, Младши експерт ТСУЕП, тел.:0722/666 30, 666 31, 666 32; вътр.431

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions