КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Международен конкурс в Сейнт Луйс, САЩ

Понеделник, 14 Ноември 2011 16:27

"Pruitt Igoe" e международен архитектурен конкурс, организиран от нестопанска организация със същото име.  Обектът на конкурса е дълго митологизиран проект на жилищен квартал в Сейнт Луйс, Мисури, САЩ, разположен на имот с площ от 190 дка, реализиран и по-късно разрушен.

Конкурсът търси идеи на архитекти, урбанисти, студенти и творци от всички направления от целия свят за приобщаване на това пространство към останалата част на града.

През март 2012 г. се навършват 40 години от разрушаването на първата висока сграда, проектирана от  архитектите Хелмут, Ямазаки и Лайнвебер, които отдавна са обвинявани за проблемите с наследството на комплекса, проблеми следствие на сложни политически и икономически обстоятелства. Въпреки че днес проектът е оклеветен от историците, той си остава олицетворение на съвременните архитектурни идеали за комплексно обитаване. За разлика от много ревитализирани пространства с подобен мащаб, в продължение на 40 години кварталът Pruitt Igoe е пустеещ.

Въздушна снимка на Pruitt-Igoe от 1968г.

Проектът се разглежда като двустранна връзка между северната част на града, имаща признаци на стабилизиране след дългогодишния упадък и Jefferson National Expansion Memorial на Michael Van Valkenburgh Associates.

Журито ще избере трите най-вдъхновяващи предложения и ще ги награди съответно с $ 1.000 , $ 750 и $ 500. Всички останали ще получат почетно свидетелство и ще бъдат включени в он-лайн галерия. През април 2012 ще се проведе симпозиум за градските жилища и тяхната творческа интервенция в Портланд Стейт Юнивърсити, където ще бъдат изложени всичките предложения в конкурса.  Предвижда се селектиране на част от работите за участие в пътуваща изложба, започваща през следващото лято.

Карта на УПИ (М 1:7,200)
Краен срок за регистрация: 16 март 2012г.
Такса за участие: $20
За кореспонденция: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Допълнително информация за конкурса може да откриете на http://www.pruittigoenow.org/

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions