КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Столичната община обяви конкурс за проект на паметник на инж. Иван Иванов

Събота, 06 Юни 2015 16:38
01

Столичната община обяви конкурс за идеен проект на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов. Той е градоначалник на столицата по време на Втората световна война и е известен като строителя на Рилския водопровод. Работи по изграждането на язовир Искър и благоустройството на парк Витоша.

Паметникът ще бъде издигнат в обхвата на кръстовището между бул. "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", пред метростанция "Стадион Васил Левски". Избраното място за монумента е свързано с това, че на 23 април 1933 г. там бликва първата вода от Рилския водопровод и изпълва специално построения басейн до стадион "Юнак".

Конкурсът е за обемно-пространствено проучване и идеен проект. Целта му е да бъдат получени идейни решения, които да послужат за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Право на участие имат скулптори, художници, дизайнери, архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, притежаващи образователна квалификация в съответната област и обединени в проектантски колективи. Проектантският колектив трябва да включва минимум един скулптор и един архитект с пълна проектантска правоспособност.

Общата стойност на средствата, необходими за проектиране, изграждане и монтаж на паметника са в размер до 30 000лв., от които – 4 500 лв. награден фонд за провеждане на конкурса. Класираният на първо място ще получи 2 000 лв., на второ - 1 500 лв. и на трето - 1 000 лева.

Участниците в конкурса могат да се регистрират преди подаването на проектите като подадат заявление за регистрация в сградата на Столична община на ул. "Московска" № 33, деловодство – партер.

Конкурсните проекти ще се приемат на същия адрес до 27 юли. Повече подробности ТУК

 
Източник: http://gradat.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions