КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Обявяват конкурс за ПУП на Борисовата градина

Понеделник, 22 Декември 2014 00:00
01

Територията на Борисовата градина да бъде обявена за публична общинска собственост и да се съхрани максимално като парк, в който да не се строят нови обекти. За това настояха днес общински съветници при обсъждането на бъдещия конкурс за ПУП на градината. 

Общинарите приеха програма и техническо задание за провеждането на конкурс за устройствена концепция за подробен устройствен план на Парк "Борисова градина". Целта е да се изготви цялостна визия за единно-обемно-функционално и пространствено изграждане на градината. 

Конкурсът ще избере най-устойчивото решение за устройствените проблеми на парка, което е съобразено с културно-историческата и екологичната му значимост. Проектът на ПУП трябва да запази в максимална степен характера на територията като общоградски и рекреационен парк, като в същото време защити статута му на паметник на градинското и парково изкуство. 


Участниците трябва да представят своята концепция в текстова и графична част. Проектите ще се оценяват от жури, в което ще участват представители на НАГ, СОС, КАБ, КИИП, САБ, СЛА, НИНКН, Направление "Зелена система, екология и земеползване" към СО и Общинският културен институт "Музей за история на София". 
   
Класираният на първо място проект ще получи парична награда от 8 хиляди лева. Спечелилите второ и трето място в конкурса ще получат по 6 000 лв. и 3 000 лева. Предвижда се и организирането на изложба с конкурсните проекти, която ще завърши с обществено обсъждане.

 
Източник: http://gradat.bg/
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions