КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Културен център Бамиян в Афганистан

Петък, 28 Ноември 2014 23:53
01

ЮНЕСКО, заедно с правителството на Афганистан, съобщава за започването на еднофазен, отворен, международен конкурс за проект за културен център Бамиян в Афганистан. Центърът ще бъде построен в близост до  археологическите останки от Бамиян,признат от ЮНЕСКО за част от световното наследство . МСA одобри този конкурс, като е установено, че се провежда в съответствие с регламентите на ЮНЕСКО-UIA, относно международните конкурси  в областта на архитектурата и градоустройството.

ЦЕЛИ
Културният център Бамиян е предназначен да бъде място на помирение, на укрепване на мира и на икономическото развитие в Афганистан. Центърът ще бъде място за обмен на идеи и знания и динамично място за събиране на общностите и за почитане на традициите , както и  място, в което се правят планове за бъдещето.
Центърът трябва да включва пространства за изложби,  за театрални и музикални събития, за научни изследвания и класни стаи.

ОСНОВНИ ДАТИ НА КОНКУРСА
Краен срок за подаване на проекти онлайн: 22 януари 2015 Журиране: 25-31 януари 2015

ЖУРИТО
Zahara Bereshna, Architect, Afghanistan Young Joon Kim, Architect, Korea Robert Knox, Curator, Canada/United Kingdom Elizabeth O'Donnell, Architect, USA Acting Dean of The Cooper Union Ajmal Maiwandi, Architect CEO of the Agha Khan Trust for Culture, Afghanistan Jukka Jokilehto, Special Advisor to the Director-General of ICCROM, Member of International Council on Monuments and Sites (ICOMOS). Cameron Sinclair, architect, Executive Director, Jolie-Pitt Foundation, co-founder of Architecture for Humanity

НАГРАДИ
Печелившият проект ще получи 25000 USD .Предвидени са награди за  4 подгласника  8000 USD

ДОПУСТИМОСТ
Конкурсът е отворен за регистрирани архитекти и мултидисциплинарни екипи, ръководени от архитект. Няма такса за участие . Езикът на конкурса е английски език.

ИНФОРМАЦИЯ

Secretariat for the Competition UNESCO Office House 647, Jami Watt, PD-10, Shahr-e-Naw Kabul, Afghanistan
http://bamiyanculturalcentre.org

Contact
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions