КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Конкурс за пространството пред Градския Дом на Културата в Пловдив

Понеделник, 10 Ноември 2014 13:32
Aнонимен едноетапен конкурс за идеен проект за реновирането на пространството пред Градския Дом на Културата в Пловдив
01

Къде?

През изминалата година Пловдив се сдоби с обновен Градски Дом на Културата, който отново зае ключово място за културния живот под тепетата. Увеличаващият се брой събития, фестивали и изложби, които се провеждат там, изискват да се помисли и за на нов облик на пространство пред самата сграда.

Защо?

В момента това пространство е празно от функционално съдържание и е раздробено на отделни зони. Хората преминават през него без да се спират, тъй като няма какво да ги задържи там. Липсва цялостност в облика на това пространство, липсва усещането за едно приятно публично място.

От кого?

Община Пловдив, в партньорство с ONE ARCHITECTURE WEEK, обявяват анонимен едноетапен конкурс за идеен проект за реновирането на точно това пространството пред Градския Дом на Културата. Обхвата на конкурса включва тротоара пред сградата, триъгълното зелено пространство и улицата, която ги разделя. Tази територия има потенциала да бъде използвана преди и след събития в Дома на Културата, както и да бъде превърната в място със собствен характер и специфика, които да стимулират използването му не само за преминаване. Общата инвестиция, осигурена от Община Пловдив за проектирането и реализацията на проекта, е 100.000 лева с ДДС.

За кого?

Конкурсът е открит и анонимен като в него могат да се включат архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти с пълна проектантска правоспособност, самостоятелно или в екип. Изходните материали могат да бъдат свалени безплатно от интернет страницата на конкурса. Таксата за участие е 40 лева и трябва да бъде платена преди предаването на проекта. Всеки участник трябва да предаде две табла А0, както и няколко попълнени формуляра. Таблата се предават във формат pdf на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Кога?

Конкурсът започва на 20 октомври 2014. Проекти ще се приемат до 10 декември 2014. До 16 декември петчленно жури, съставено от представители на Община Пловдив и независими специалисти, ще избере десет проекта-финалисти. От десетте проекта същото жури трите най-добри и ще ги предложи за разглеждане на Община Пловдив. Всеки от предложените три проекта ще получи награда от 1.500 лева. В периода  1 - 10 януари 2015г. ще бъде проведено обществено обсъждане на трите проекта финалисти, а  между 10 и 15 януари 2015г. Община Пловдив ще класира на първо, второ и трето място предложените от журито три най-добри проекти.

Резултат?

Всичките десет проекта-финалисти ще бъдат показани в изложба в периода 17 декември 2014г. – 15 януари 2015г. На класирания първи от Община Пловдив ще бъде предложен договор за изготвянето на инвестиционен проект за реновацията на площада с хонорар в размер на 15.000 лева с ДДС.

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions