КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

2020-9 Е-конкурс за устойчива архитектура в България, 2011

Понеделник, 22 Август 2011 14:16

Уважаеми приятели,

Средата, която обитаваме, е от значение за начина, по който възприемаме света, здравословното състояние на обществото ни както и усещането ни за удовлетвореност от живота.
Като жители на обединена Европа, стремящи се да се интегрираме пълноценно с по-развитите държави, би трябвало да ускорим темпа си на развитие и да изпълним изискванията на Директива 2020, крайните срокове на която наближават.

Целта на електронния конкурс е утвърждаването на устойчивата архитектура в България в съответствие с Член 1 от Закона за Устройство на Територията на Република България.  Електронният формат е подбран умишлено, за да сведе до минимум използването на хартия при провеждането на конкурса.

Първото издание на конкурса бе организирано от Камара на Архитектите в България във връзка с честването на 20-тата годишнина на Съвета на архитектите в Европа (АСЕ) през 2010 година.  Печелившият проект от България бе изложен в сградата на Европейския Парламент редом с проекти от цяла Европа.  По време на официалната церемония на 4 Декември 2010 година в Културния център „Bozar” в сърцето на Брюксел, като признание за усилията на България и българските архитекти, бе поканен и изнесе приветствие г-н Росен Плевнелиев – Министър на Регионалното развитие на Република България.

Като логично продължение на идеите за налагане принципите на природосъобразното и балансирано развитие на нашите градове и изграждането на здравословни и ресурсоспестяващи сгради, който да обитаваме, Камарата на Архитектите в България съвместно със Съюза на Архитектите в България организира второто поредно издание на електронния

КОНКУРС ЗА УСТОЙЧИВА АРХИТЕКТУРА В БЪЛГАРИЯ. 2020-9

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА:
В конкурса ще се участва само електронно чрез имейл. Няма да бъдат приемани материали на твърд носител.
Изпратените файлове ще бъдат оценявани в две категории:

§        ГРАДОУСТРОЙСТВО, УРБАНИЗЪМ и ЛАНДШАФТ
§        СГРАДИ и СЪОРЪЖЕНИЯ

Крайна дата за изпращане на конкурсните документи е 12 СЕПТЕМВРИ, 2011 г.
Всеки участник може да изпрати неограничен брой проекти.
Конкурсът е отворен за Възложителите (Частни и Обществени) и/или авторите на проектите/обектите.
В конкурса могат да участват и студентски проекти.
Обектът или проектната разработка да е за територията на България.

Предложените на вниманието на журито имейли, трябва да отговарят на следните критерии:
§        Имейлът трябва да бъде озаглавен:
o      „2020-9.Градоустройство“ или
o      „2020-9.Сгради“
според категорията, в която се участва.
§        Изисква се задължително текстова част, изреждаща устойчивите характеристики на представения обект или проект.  Може да бъде написана на български език, или на български и английски език.  Форматът на текстовата част трябва да е в *.doc, *.xls или *.pdf формат.
§        Графичната информация (снимки и планове) трябва да е в *.jpg или *.tiff формат в резолюция 300 dpi.  Максималният брой файлове, които ще бъдат приемани, е десет.
§        Максималният размер на имейла не трябва да е по-голям от 6МВ.
§        Неспазването на регламента може да доведе до дисквалифициране от конкурса.

Подадените разработки ще бъдат приемани само електронно на имейл адреса на Комисията по международна дейност и евроинтеграция към КАБ:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 12 Септември, 2011 г.

Получените имейли ще бъдат потвърждавани с обратен имейл в рамките на три  работни дни.  Ако не получите потвърждение по електронната поща, моля, позвънете на + 359 2 987 7181 и +359 2 980 9315.

В комисията по оценяване на проектите ще бъдат поканени специалисти по оценка на устойчива архитектура и с опит в журирането.
Победителите ще бъдат обявени на церемония по време на дните на Камарата на Архитектите в България.  Информацията ще бъде публикувана чрез интернет страницата на КАБ и медийните ни партньори и ще бъде изпратена до Архитектурния Съвет в Европа и другите ни Европейски партньори.

Подробното и аргументирано представяне на устойчивите характеристики ще помогне проектът ви да бъде оценен по достойнство от журито.
Важни за журито ще са ефектът от проекта/реализацията за изграждането на природо-съобразна среда и методите и средствата, които сте използвали, за постигането на целта.

Пожелаваме успех на всички, които вземат участие в конкурса!
арх. Николай Гълъбов
Председател на Комисията по международна дейност и евроинтеграция
Камара на Архитектите в България
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions