КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Фотоконкурс "Водата и градът"

Вторник, 09 Септември 2014 15:50
01

ВЪВЕДЕНИЕ
Следвайки тематиката на изминалите събития през годината, посветени на водата, Регионална колегия София-град към Камарата на архитектите в България организира фотоконкурс на тема „Водата и Градът“. Водата като основна градивна частица е неизменен елемент и от градската среда – като притегателен център в парковите пространства и като акцент в архитектурните ансамбли. Предизвикателството на фотоконкурса е да се улови през обектива на апарата картина, включваща комбинация от вода и архитектурен обект, вода и градско пространство, вода и ландшафтен обект в урбанизирана среда. Водата може да бъде както природна забележителност или стихия, така и изкуствен воден обект – фонтан, чешма, водна каскада и др. Няма ограничения в периода на заснемане – година, сезон или денонощие. Най-добрите 13 фотографии – 12 за всеки един от месеците през годината и 1 за корица, ще бъдат избрани за ежегодния календар на РК София-град към Камарата на архитектите в България за 2015г.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА СНИМКИТЕ
Обект
: вода и архитектура или вода и ландшафт в градска среда
Размери: 2480x1755
pixel (A3 формат)
Резолюция: мин. 150 dpi
На самата фотография да бъде поставено името на автора по следния начин:

03

В допълнително описание да бъдат посочени мястото и обекта на фотографията. Снимките трябва да бъдат направени на територията на Република България. Фотографии от чужбина няма да бъдат разглеждани.

АВТОРСКИ ПРАВА
Всички участници запазват авторските си права върху фотографиите, като предоставят правото за използването им в изложбата „Водата и Градът“ и правото те да бъдат публикувани на сайта на РК София-град: www.kab-sofia.bg. Наградените участници предоставят правото на КАБ за използването им в годишния календар за 2015г.

ПРЕДАВАНЕ НА СНИМКИТЕ
Снимките се изпращат на електронния адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , заедно с попълнено заявление (ТУК) за участие. Всеки участник има право да изпрати до 3 фотографии.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

Първа награда:

Класираната на първо място снимка се откупува от собственика за 100лв и заема място на корицата на календара.

Втора награда:

Класират се 12 фотоси по един за всеки от месеците на годината и се откупуват от собствениците съответно по 50лв. за снимка.

ЖУРИРАНЕ
Журирането ще се извърши на два етапа. Първо ще се подберат 100 снимки, които ще бъдат включени в изложба „Водата и Градът“. От тях ще бъдат премирани 13, които ще заемат място в календара на РК София-град към КАБ за 2015г. Две от тези 13 снимки ще бъдат избрани от посетители на изложбата, които ще поставят листче с номера на избраната от тях фотография в специална урна. Останалите 11, включително и снимката за корицата, ще бъдат избрани при повторно заседание на журито, което ще бъде назначено от Председателя на РК "София-град" към КАБ.

Със Заповед №4/26.09.2014г. на Председателя на РК "София-град" към КАБ, съгласно Решение на Съвета на Регионалната колегия, е определено жури в състав:
1.    арх. Валентина Василева
2.    арх. Катя Ангелова
3.    ланд.арх. Марин Мерекьов
4.    ланд.арх. Веляна Найденова
5.    Петър Янкулов

Първото заседание на журито ще се състои на 30.09.2014г. от 10:00ч. в сградата на САБ, ул.“Кракра“ №11, Заседателна зала. Журито е независимо в своята работа и решението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

КАЛЕНДАР НА ФОТОКОНКУРСА
Обявяване на фотоконкурса: 09.09.2014г.
Срок за предаване: 2
8.09.2014 г. – 23:59ч.
Журиране 1ви етап: 30.09.2014г.
Откриване на изложба: 06.10.2014г. – Международен ден на архитектурата
Журиране 2ри етап: 17.10.2014г.
Закриване на изложбата и официално връчване на наградите: 17.10.2014г.

 

02

 

Коментари  

 
#1 Милена Гергинова Гергинова-Танева 2014-09-16 13:37
ще участвам с две снимки:
а/Созопол
б/снимка 1942-4 год.на:
- Основателя и Ковчежника на Бълг.Фотографско д-во ,
Драшко Дацов-чичото на Петко Бочаров и мой втори дядо,който го е подготвил да стане журналист и с когото двамата преди бомбардировките са събирали фото и репортерски материали,с цел да основат заедно свой Вестник през 1942.Драшко Дацов е учителят по Фотгорафия и на Баща Папакочев,който е чиракувал в ателие "фото Дацов" на ул.Раковски 132.Ще представя и 1 документ-брошурата от основаване на Бълг.Фотографско Д-во от 4-ма българи,
вкл.и Лейбгвардейски майор ОЗ Драшко Дацов.

Снимката случайно оцелява сред бомбардираната къща на Ген.Бочаров на мястото на която сега е построен Транспроект.
арх.Милена Гергинова-
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions