КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

„София Тех Парк“ АД обяви конкурс за дизайн на пешеходен мост

Четвъртък, 21 Август 2014 13:52
01

Концепцията е за естетическа и обществено-консенсусна визия на мост над бул. "Цариградско шосе", която да оформя входа на парка.

Сградата на „Експериментариума" в „Научно-технологичен парк" е един от елементите на комплекса, насочен към широката общественост. В нея ще бъде разположен интерактивен музей, в който деца и ученици, както и техните родители, да могат да се докоснат до науката и технологиите чрез различни игри, инсталации и филми, както и в мини-лабораториите, водени от университетски преподаватели, студенти и представители на различни иновативни компании.

Мостът ще осигурява пешеходната връзка между спирките на масовия градски транспорт от двете страни на булеварда и сградата на „Експериментариума" и се явява основен пешеходен подход към целия комплекс.

Конкурсът за визия на моста е открит и в него могат да участват български и чуждестранни лица. Авторите на допуснатите до класиране конкурсни проекти ще имат възможност да докладват и да защитават разработката си пред членовете на журито. Крайният срок за участие е 19.09.2014г., а резултатите ще бъдат обявени в срок от 30 дни след тази дата.

Критериите за оценка са оригиналност, съответствие с техническите изисквания и изискванията за цена за реализация. Най-добрите проекти ще бъдат наградени с парични награди, осигурени от София Тех Парк АД.

За повече информация относно условията за кандидатстване може да откриете тук.

 
Източник: citybuild.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions