КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Конкурс за идеен проект за благоустрояване на градски паркове в Габрово

Петък, 06 Юни 2014 16:36
01

парк Баждар

Фотограф: Строителство Градът

Парк "Баждар" се намира в близост до община Габрово, на три-четири минути от центъра на града, като след тази зона се намира университетът, след него болницата. В сегашното си състояние паркът е занемарен, летният театър е в окаяно състояние. Община Габрово обяви конкурс за архутектурeн проект за благоустрояване на паркови пространства парк "Баждар",  и парк "Колелото", включващо и прилежащи квартални пространства.
Парк "Баждар" се намира в близост до община Габрово, близо до центъра на града, като след тази зона се намира университетът и болницата. Паркът и  летният театър са  в занемарено състояние.
Изготвянето на идейни проекти се изпълнява по проекта за техническа помощ за подготовка на Община Габрово за следващия програмен период 2014 – 2020, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.

Оценката на проектите ще е комплексна и ще определя на база критериите:
· К1 – функционалност;
· К2 - архитектурно-художествена стойност;
· К3 – реализъм на концепцията и възможност за етапност на реализацията;
· К4 – иновационен подход – иновативни архитектурно-пространствени, композиционни и дизайнерски решения за създаване на разпознаваем интелигентен и индивидуален облик на градската среда в нейната цялост и на отделните елементи в нея;
 
За класираните на първите три места проекти по двете обособени позиции - Благоустрояване на парк "Баждар" и   Благоустрояване на парк Колелото и прилежащи квартални пространства са предвидени и парични награди, съответно: - 500 лева за първо място,  300 лв. за второ и 200 лв. за трето място. Победителите получават и правото на договаряне за работен проект (РП), но е възможно и с някой от другите класирани при да се договори при отказ на победителя.
 
 Максималната стойност на бъдещите работни проекти, които ще се изпълнят чрез последваща  процедура по ЗОП – договяряне без обявление, е в размер на 28 500 лв  без ДДС за всяка от обособените позиции.
Повече информация за обявената процедура може да се намери на www.aop.bg или на www.gabrovo.bg>

 
Източник: gradat.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions