КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Международен архитектурен конкурс в Тайчунг, Тайван.

Петък, 27 Май 2011 15:16

Общината на гр. Тайчунг обявява международен архитектурен конкурс за проектиране на част от входната територия на града (Taichung Gateway City) с оглед на глобализацията и тенденциите за засилване на връзките между Китай и Тайван и превръщането на гр. Тайчунг в привлекателен център за обитаване не само  в  Югоизточна Азия, но и в света.

Taichung Gateway City заема приблизително 254 ха, включваща в себе си бившето летище на Тайчунг (Шуинан) и неговите околности. Според ОУП на града в центъра на Taichung Gateway City се предвижда голям парк (Taichung Gateway Park) с площ 68 ха, който криволичи през цялата територия. Площите, ограждащи парка ще бъдат обособени в четири района: район за еко обитаване, район за развитие на бизнес и култура, район за иновативна, научно-изследователска и внедрителска дейности...

В паркът ще се интегрират дворецът, кулата, конгресния и изложбен център и други значими за града артефакти. Това дава голямо значение и тежест при  проектирането на ландшафта. Паркът ще се третира като еко територия с внедрени в нея възобновяеми енергийни източници и интелигентна система за управление. Планираният бюджет за изпълнение на проекта е 85,000,000 $.

Конкурсът ще се проведе на два етапа и е насочен към всички лицензирани архитекти и ландшафтни архитекти по света. Всичките екипи, класирали се за втория етап ще получат награди по 50,000$, а на победителят сред тях ще бъде  възложено проектирането - 10% от общия бюджет.

За да участвате не е необходимо да плащате регистрационни такси. Вижте всичко за конкурса на официалната страница ТУК.

Срокът за регистрация и предаване на предложенията е 30 юни 2011г.

 

източник: arch-times.com

арх. С.Аспарухов

 


 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions