КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Електронен конкурс „Устойчива архитектура в България-2020-7”

Вторник, 03 Септември 2013 16:47
03

За четвърта поредна година Камарата на архитектите в България (КАБ), организира конкурса, чиято цел е утвърждаването на устойчивата архитектура.

Като логично продължение на целите за всеобхватно налагане принципите за природосъобразното и балансирано развитие на нашите градове и изграждането на здравословни и ресурсоспестяващи сгради, които да обитаваме, Камарата на архитектите в България организира поредното издание на конкурса в три категории:

КАТЕГОРИЯ „РЕАЛИЗАЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВА СРЕДА"
Категория за реализирани проекти в периода 1989 г - 2013 г. Сградите не трябва да са участвали в предишни издания на конкурса.

КАТЕГОРИЯ „КОНЦЕПЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВА СРЕДА"
Категорията цели да стимулира мислене в насока за изграждане на устойчива и хармонична среда на обитаване. Тази категория е за конкретни идеи, разработки, концепции и проекти, които ефективно биха направили средата, в която живеем, по-привлекателна, природосъобразна, удобна и здравословна или с една дума - устойчива.

 КАТЕГОРИЯ „КУЛТУРА"
ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ"
Тази категория на конкурса се провежда в съвместна инициатива със столичната община. Конкурсът в тази категория е отворен за всички. В него могат да участват и да бъдат представени и студентски и ученически проекти, разработки и идеи. Може да се участва индивидуално или в колектив. 

Началото на конкурса бе дадено през 2010 г. във връзка с честването на 20-тата годишнина на Архитектурния Съвет в Европа.  Печелившият проект от България бе изложен в сградата на Европейския парламент, редом с проекти от цяла Европа като по време на официалната церемония по откриването на изложбата в Културния център „Bozar", разположен в сърцето на Брюксел, усилията на европейските архитекти бяха приветствани и от Росен Плевнелиев - тогава изпълняващ длъжността Министър на регионалното развитие на Република България, а понастоящем Президент на България.

Някои от отличените проекти от тазгодишния конкурс ще представят България в Европейския архитектурен конкурс „Мис Ван дер Рое", както и в други европейски конкурси утвърдени от Архитектурния Съвет на Европа.

Електронният формат на подаваните проекти цели използването на „зелен" подход и свеждането до минимум на въглеродния отпечатък на конкурса при провеждането му.

Срокове:

Начало на конкурса

15.08.2013

Краен срок за задаване на въпроси

30.09.2013

Краен срок за предаване на проекти

30.10.2013

Журиране

07.11.2013

Изложба с избрани проекти и церемония за награждаване

14-22.11.2013

Наградният фонд на конкурса е 5 000 лв.
Място на награждаване и изложба: Дом на Архитекта - ул. „Кракра" 11, гр. София

Повече технически подробности, срокове и други уточнения можете да намерите ТУК:

Източник: citybuild.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions