КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Български павилион

Неделя, 10 Април 2011 02:05

“Българският павилион” отправя отворена покана към художници и архитекти от България и чужбина за предложения за проекти и събития, които да очертаят неговото символично и реално пространство.  Поканата е отворена и за институции, които имат готовност и желание да подкрепят дейността на павилиона като реакция срещу съществуващите условия за презентация на изкуство в страната ни.

Няма ограничение във видовете, медиите, форматите, техниките, които могат да бъдат използвани. Няма ограничения и в професионалната специализация на артистите.  Всички, които искат да се възползват от тази платформа, трябва да предложат:

-         концепция за павилион – утопично или реално, мобилно, временно пространство, ефемерна архитектура

-         проект за събитие в публично пространство – пърформанс, акция, изложба,  хепънининг и т.н.

-         проект за художествено произведение

Проекти, които не са предназначени за конкретната локация на Мавзолея, трябва да съдържат аргументирано предложение за място на случване.

Участниците могат да изпращат повече от една идея и да участват във всички от предложените примерни категории.  Големината на приложените материали не трябва да надвишава 10 МВ.

Към всяко от предложенията ще се подхожда индивидуално. Планирана е реализация под формата на изложби, временни инсталации в публично пространство, акции в реално и виртуално пространство, пърформанси, презентации, прожекции, дискусии и др.

Документация от дейността на Българският павилион в България ще бъде предоставена като пара-павилион в кураторската експозиция на 54-тото Венецианско биенале 2011.

За повече информация:
http://bulgarianpavilion.org/open-call/

 

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions