КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Шест проекта бяха отличени в конкурса за площад "Света Неделя"

Вторник, 28 Май 2013 15:17
01

В сградата на Направление "Архитектура и градоустройство" вчера бяха обявени публично резултатите от международния открит конкурс за урбанистична концепция и архитектурно-художествено оформяне на площад "Света Неделя" в София.
В конкурса участват 27 проектантски екипа.

10-членното жури, председателствано от арх. Христо Генчев, присъди две завишени премии. Те са за екип с ръководител арх. Дамян Томалевски и екип с ръководител арх. Димитър Младенов. Премиите са в размер на 15 хил. лева.
Присъжда се и една трета премия в размер на 6 хил.лева, на екип с ръководител проф.д-р Александър Александров.

Журито присъжда и три откупки с награда 3 хил.лева. Те са за проекти с ръководители: арх. Владислав Николов, арх. Димитър Димитров и арх. Явор Дичев.

Предвижда се да се организира обсъждане и проектите да бъдат представени в Съюза на архитектите в България, каза съобщи председателят на Съюза на архитектите Георги Бакалов, който е и член на журито.

По думите на арх. Христо Генчев мястото на площад Света Неделя е свято място за София и конкурсът не е за архитектура и строителство, а за идеи.

В журито влизат представители на професионалните гилдии – на САБ, на КАБ, на НИНКН. Поради неотложни ангажименти арх. Даниел Либескинд не е могъл да журира конкурса, информира главният архитект на София Петър Диков.

02
03
04
Източник: gradat.bg

УРБАНИСТИЧНА КОНЦЕПЦИЯ И АРХИТЕКТУРНО-БЛАГОУСТРОЙСТВЕНО ОФОРМЯНЕ НА ПЛОЩАД „СВЕТА НЕДЕЛЯ”, ГР. СОФИЯ - ПЪРВОПРЕМИРАН 2013

изображения: cityarch.bg
05
06
07
08
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions