КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Конкурс за превръщане на нефтена платформа в затвор

Неделя, 09 Декември 2012 15:46

В открития международен конкурс могат да участват отделни архитекти и студенти, както и групи (от не повече от четирима участника).

Регистрационната такса до 20 декември е 80 $, а от 21 декември до 18 февруари 2013 г. - 120 $. Краен срок за подаване на проектите е 22 февруари. Награден фонд: 1 награда - 3500 $, 2-ра - 1700 $, 3-та - 800 $. Организатори на конкурса са AC-CA™.

Задържането на хора под ключ е една от темите табу в нашето съвременно общество. Именно затова организаторите са решили да привлекат към нея вниманието на архитекти и проектанти от различни страни. Целта на конкурса е да се проектира нов затвор на базата на платформа за добив на нефт в Тихи океан. Проектът трябва да включва всички необходими помещения: килии, двор, спортна площадка и други, като проектът трябва да произлиза от личните представи относно правата на затворниците.

Архитектурата на новото здание трябва да отразява съвременните тенденции в проектирането и да създаде уникален образ на обекта. Една от задачите е да се провокира обсъждането на идеи, свързани с важната роля на архитектурата в местата за лишени от свобода, да се откроят уникалните аспекти в проектирането на функционален, икономичен и максимално безопасен обект, да се проектира в контекста на околната среда (океан), да се стимулира "устойчивото" строителство.

Конкурсът се провежда онлайн. Регистрация и информация - тук.

Източник: http://www.ac-ca.org/en/home чрез citybuild.bg
Изображение: http://www.ac-ca.org/en/home
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions