КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Студентски конкурс търси решения за пространството пред хотел "Рила" в София

Сряда, 21 Ноември 2012 11:45
До 19 декември се приемат проекти в новия студентски конкурс за идейно решение за бъдещо развитие на квартал 398 – Централна градска част на София.

В конкурса, организиран от Акционерно дружество "Родопи" могат да участват всички студенти от специалностите "Архитектура" и "Урбанизъм".

Обект на заданието е пространството, заключено между улиците "Алабин", "Цар Калоян", "Позитано" и "Леге".
Проектът има за цел да предложи съвременно решение за обновяване на градското пространство пред хотел "Рила", което да съчетае в себе си различните исторически пластове. Сред задачите пред студентите са и запазване на съществуващите сгради паметници на културата на улиците "Леге" и "Алабин", както и експониране на Антична Сердика посредством визуални, ажурни материални и други способи. Водното огледало в градинката пред хотела и коледното дърво на София трябва да бъдат запазени.

Проектите ще бъдат оценени от жури в състав доц. д-р арх. Георги Станишев, представител на Националния институт за недвижимо културно наследство и представител на организатора.

На 20 декември ще бъдат обявени спечелилите и бъдат връчени наградите: първа награда е в размер на 1000 лева, втора награда е лаптоп, а трета награда – фотоапарат.

Първите два класирани проекта ще вземат участие в общественото обсъждане на устройствения план за идейното решение на кв. 398, в район Средец на Столична община.

Допълнителна информация: http://konkurs398.blog.com и в канцеларията на катедра "История и теория на архитектурата" в УАСГ.
Източник: gradat.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions