КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Изовер стартира конкурс 2013 Isover Energy Efficiency The Best of Awards

Вторник, 10 Юли 2012 15:21

ИЗОВЕР стартира конкурс 2013 ISOVER ENERGY EFFICIENCY THE BEST OF AWARDS за най-иновативните, енергийно-ефективните проекти за ново строителство и реновации.

П О К А Н А

Този конкурс е естествено следствие на два екологични проблема, които ИЗОВЕР приема много присърце – защита на околната среда в лицето на климатичните промени и повишаване на качеството на вътрешния микроклимат, а именно подобряване на комфорта на местата където работим и живеем.

Имайки предвид, че повече от 40% от енергията в Европа се изразходва в сградите, основно внимание се отделя на проекти за реновация, където архитектите и всички други професионалисти в строителния сектор трябва да създадат ефективни решения за спестяване на енергия и пари, като се изправят пред големи предизвикателства. Конкурсът ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards е създаден, за да почете и насърчи тези, които вършат изключителна работа в тази област. Изолацията представлява около 78% от потенциала за намаляване на енергийното потребление. Удивително е как обновените сгради могат да постигнат стандарти на много ниско-енергийни сгради, благодарение на креативността и опита на архитектите.

Конкурсът ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards се основава на успеха на миналогодишните издания и отново търси проекти, които да определят стандарти в енергийно ефективния дизайн за новото строителство и за реновациите. Право на участие ще имат тези проекти, които демонстрират значителни спестявания на енергия и в които има поне един продукт или решение на ИЗОВЕР. Проектите за реновация трябва да намалят потреблението на енергия поне 3 пъти в сравнение с предишното си състояние. Новото строителство трябва да постигне стандартите за много ниско-енергийни сгради, както са Пасивните, Мулти-Комфортните, нулево енергийните и другите подобни къщи или годишното потребление на енергия за отопление и охлаждане да не превишава 50 kWh/m2 на година.
.
Национално жури, състоящо се от технически експерти ще избере най-добрия проект във всяка категория и тези проекти ще бъдат поканени на  европейска церемония по награждаване през юни 2013 г. в Дъблин, Ирландия.

Най-добрите проекти ще бъдат включени в престижната книга ISOVER Best Of Book, която има за цел да насърчава важни европейски проекти в енергийно - ефективен дизайн за по-добър обмен на знания и практики между всички партньори в строителството. Строителство на енергийноефективно бъдеще, спестяване на средства, комфорт за хората и по-красива планета.

Конкурсът ще е отворен за регистрация на проекти от 1-ви юли до 30-ти ноември 2012 г. Пълния регламент и формуляр за участие ще намерите на сайта www.ISOVER-eea.com.

Конкурсът 2013 ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards се организира с любезното съдействие на Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР), Център за Енергийна Ефективност (ЕнЕфект) и Камарата на Архитектите в България (КАБ).

За Изовер:
С 9,500 служители в 40 държави по света, 50 консолидирани компании и 12 лицензианта, 84 завода в 32 държави, ИЗОВЕР е световен лидер в изолационните решения. ИЗОВЕР разработва ефективни изолационни решения за комфорт и сигурност, опазващи околната среда.

За Сен-Гобен Груп:
Сен-Гобен е една от стоте водещи индустриални корпорации в света.
С 190,000 служители, около 50 дейности, повече от 1,200 юридически компании в 64 държави по света, Сен-Гобен е лидер в пазара на хабитата и строителството. Групата разработва, произвежда и продава строителни материали, предлагайки иновативни решения на днешните предизвикателства на растежа, енергийната ефективност и опазването на околната среда.

За допълнителна информация:
Лилия Мангалска - Асистент Маркетинг и Продажби ИЗОВЕР
тел.: +359 2 489 90 84 или e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Източник: izolacii.eu
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions