КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Събития help
Година Месец Седмица Днес Търсене Избери
Кръгла маса "We Are Water"
�1

ПОКАНА

за участие в кръгла маса:

Качествени санитарно хигиенни условия - човешко или цивилизационно право, или привилегия

 

  • Кръглата маса се организира от международна фондация We Are Water, по повод Световния ден на тоалетната.

Уважаеми Дами и Господа,

На 19 ноември 2015 г., от 10.30 ч., в Изложбена зала Roca, на бул.Мария Луиза 16, международна фондация We Are Water организира кръгла маса Качествени санитарно хигиенни условия - човешко или цивилизационно право, или привилегия.

В тази връзка, отправяме към Вас покана за участие. Предложените теми за дебат са:

  • Значението на добрите санитарно хигиенни условия за здравето на населението.
  • Възпитанието на децата и подрастващите, и подходящи санитарно-хигиенни условия.
  • По-добри санитарно хигиенни условия в малките населени места у нас (вкл. малцинствените общности).
  • Проблеми и решения за санитарно хигиенни условия в ситуация на засилени миграционни потоци.
  • За градоустройството и обществените тоалетни – необходими ли са и възможни ли са те? Санитарно хигиенни условия на места с обществено значение.

Предложените теми са ориентировъчни. Следва да бъдат уточнени с участниците. Участниците в кръглата маса са поканени да предложат или направят уточнения по темите.

Отправяме покана за участие към лица и организации с активно отношение по въпроса за по-добри санитарно хигиенни условия за населението; представители на изпълнителната власт, както и организации с опит в други райони на света. Целта ни е да срещнем различни гледни точки, съмишленици и бъдещи партньори, и да намерим общ път за решаване на обсъдените проблеми.

Фондация We Are Water

Международната фондация We Are Water е регистрирана на 23 юни 2010 г. в Барселона, Испания. Инициатива е на Roca и има две основни цели. Първата е да се повиши осведомеността и да насърчи дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се даде възможност за справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се предприемат действия, които да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейност на фондацията включват участие в изграждане на инфраструктура образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени върху най-нуждаещите се райони в света. Фондацията работи по различни проекти в тези райони и си сътрудничи с престижни международни организации, като Образование без граници (Education Without Borders), Интермон Оксфам (Intermón Oxfam), УНИЦЕФ (Unicef) и фондация Висенте Феррер (Vicente Ferrer Foundation).

Като се фокусира върху един глобален проблем, фондация We Are Water следва общите положения, набелязани от Целите на хилядолетието за развитие (ЦХР), набелязани от ООН и програмата Вода за живот. В общи линии, нейните основни сфери на дейност са свързани със здравословните проблеми, породени от недостиг на вода, устойчивост на околната среда, природни бедствия, програми за образование и развитие, както и всякакви други въпроси, свързани с водата.

В България, досега, фондацията е провеждала информационни кампании, подкрепяла е и организирала събития свързани с нейните цели. В продължение на три години имаше своя рубрика, посветена на устойчивото развитие в ефира на Дарик радио. В България международна фондация We Are Water се подкрепя от изявени професионалисти от различни сфери като Магдалена Малеева, проф. Христо Пимпирев, Ники Кънчев. Именития музикант Теодосий Спасов и журналиста Десислава Банова са сред официалните приятели на фондацията.

www.wearewater.org

За контакти:

Мария Иванова

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

тел: 02/ 9445000

моб. 088 8255784

Назад

Copyright © 2022 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions