КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Събития help
Година Месец Седмица Днес Търсене Избери
Презентация на biPV - фотоволтаични системи за интегриране в сградите
�3

Фотоволтаичните системи за интегриране в сградите представляват соларни панели или модули, които се използват като заместители на традиционните строителни материали. Те изпълняват двойна роля, като едновременно генерират енергия и се явяват строителен материал за облицовка на сградите, като следователно осигуряват съществени намаления по отношение на електричество и разходи за материали. овишаването на осведомеността относно предимствата на интегрираните фотоволтаични системи за производство на енергия на мястото на консумация и тяхното положително влияние върху подобряването на енергийната ефективност на сградите са основни фактори за насърчаване на инсталации в световен мащаб. biPVs обикновено се използват при ново строителство, но строгите норми за енергийна ефективност стимулират търсенето на продукта също така и в проекти за модернизация и реновиране.
Политиката за нулево енергийно потребление на сградите, която стриктно се следва в САЩ и в европейските страни, се постига именно с помощта на biPV продуктите. В последно време пазарът на такива отбелязва впечатляващ растеж. Настоящият енергиен модел е базиран на ограничени източници на горива. Той не е стабилен поради централизираната си структура, зависеща от огромни преразпределителни линии в различните страни. Затова е необходимо да се създаде нов модел на устойчиво икономическо развитие, базиран на ефективната употреба на чиста енергия и разумното използване на ресурсите. Децентрализираните мрежови системи са по-устойчиви в дългосрочен план, с по-ниски разходи и лесни за поддръжка.
В момента 40% от крайната консумация на енергия и повече от 70% от използваното електричество се отчитат от сградите. При електричество, генерирано на далечно разстояние от точката на консумация, приблизително 15% се губят при преноса според практическо проучване на университета "Джордж Вашингтон" на тема "Соларни подови настилки". За да се намери решение на този проблем, е необходимо да се предприемат мерки, които дават възможност за пестене на енергия, по-ефективно използване на ресурсите и благоприятна възможност за развиване на модела за преразпределението на енергия, включвайки малки съоръжения, които генерират електричество на мястото, където е най-необходимо, именно в самите сгради.

biPV имат широк потенциал в България
тъй като страната се счита за слънчева, със средни стойности от 1400 до 1700 kWh/m2 в зависимост от региона по данни на Института по метеорология и хидрология към БАН. Фотоволтаичните системи за интегриране в сградите - иновативен продукт за България, са отдавна използван архитектурен похват в много държави по света. Освен че произвеждат електричество, този вид решения изпълняват и всички изисквания към фасадите по отношение на влаго-, топло- и шумоизолация и отговарят на критериите за нискоенергийно и екологично строителство. Интегрираната във фасадата фотоволтаична система (Building Integrated Photovoltaic) произвежда по-малко електричество в сравнение със съоръженията, разположени върху покрив, но е оптимален източник на енергия за сгради с големи стъклени фасади.
ONYX Solar е компания, ориентирана към технологиите, която развива авангардни фотоволтаични решения за приложение в "интелигентното строителство" и е един от основните производители, участващи в biPV индустрията в световен мащаб.

Продуктите на ONYX Solar могат да бъдат част от Smart Building проектирането
като иновативни продукти за модерно и устойчиво строителство, който напълно може да замести конвенционалното стъкло. Фотоволтаичните модули могат да бъдат базов елемент от архитектурната концепция на сградата или да се интегрират към фасадите на вече съществуващи сгради, като се явяват впечатляващо и уникално строително решение.
Интегрираните фотоволтаици допринасят за опазването на околната среда и предпазват помещенията от пряка слънчева светлина, което значително намалява разходите за охлаждане през лятото, както и разходите за електричество целогодишно.
На пазара се наблюдават различни продукти в полза на строителството на база на енергийна ефективност и устойчиво развитие, но

ONYX стъклото няма аналог сред останалите подобни строителни материали
поради факта, че инсталирането му води моментално до намаляване на разходите за електричество. ONYX предоставя повече информация за възвращаемостта от инвестицията при проекти в различни точки на света.
Приложението на стъклата е широко, те могат да се използват при изграждането на фасади, прозорци, покриви, парапети на балкони, сенници, покривни конструкции на паркинги, звукоизолиращи стени на магистрали, плочки за външна употреба, включително и мебели за обзавеждане, като основното предимство пред останалите строителни материали е осигуряването на енергийна автономност на сградата или съоръжението.

Фотоволтаичните системи, интегрирани във фасадите на сградите,
могат да бъдат свързани към електроразпределителната мрежа или да са обособени като самостоятелни източници на захранване.
ONYX стъклото се предлага в различни цветове и степен на пропускливост на светлината и напълно отговаря на строителните стандарти, като е на конкурентна цена, сравнено с останалите подобни строителни материали. Големият избор от форми, размери и цветове на соларните клетки и на стъклото дава огромна свобода при проектиране и осъществяване на разнообразни, нискоенергийни проекти както в общественото строителство, при изграждане на административни сгради, търговски центрове, мултифункционални спортни зали и съоръжения и бизнес центрове, така и в жилищното строителство и саниране. При това соларните елементи във фасадите и покривите не се нуждаят от поддръжка и притежават оптичните и функционални свойства на стандартното остъкляване.
С възможностите за разнообразна визия продуктът е перфектен при проектиране и осъществяване на нискоенергийни проекти.

Научете повече за biPV
на 19 октомври от 18.00 часа в зала 1 в Дома на архитекта (София 1504, ул. "Кракра" 11, ет.1)
където ще бъде представена презентация по темата от г-н Райнер Мак, CEO на ONYX Solar Germany.
Вход свободен с предварително заявено желание за участие на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Назад

Copyright © 2022 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions