КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Събития help
Година Месец Седмица Днес Търсене Избери
България - Зеленият град
123

СЪЮЗ НА ЛАНШАФТНИТЕ АРХИТЕКТИ се включи в световната инициатива „THE GREEN CITY“ и заедно с АСОЦИАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ и холандската организация iVERDE , в партньорство с Посолство на Кралство Нидерландия в България създадохме ‘‘Зеленият град - България‘‘. Със ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД ние изразяваме нашия стремеж да работим за по-привлекателна, здравословна и устойчива градска среда. Целта ни е да окуражим ПО-ЗЕЛЕНОТО МИСЛЕНЕ, чрез предоставянето на информация, показването на успешни примери от практиката и споделянето на нови научни данни.
Първите събития посветени на ‘‘ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД‘‘, в периода 28 - 31 май 2015:

* Конференция с международно участие ‘‘Зеленият град – Въображаем и Реален‘‘- 29 май 2015г. в зала „Мусала“, хотел Хилтън, София
На конференцията ще бъдат представени платформата ‘‘Зеленият град‘‘, нашите цели, приоритети и мисии за развитието на ‘‘ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД – България‘‘. Лектори от Холандия и България ще запознаят представители на централната и местни власти и обществеността с ползите от по-зеленните градове. В практически панел на темата‘‘ Зелените покриви и зелени стени, като ефективни решения за устойчивото градско развитие – теории и практики и политики на държавно и местно ниво. Световни практики‘‘, съставен от два семинара:
Семинар 1. ТЕХНОЛОГИИ ЗА ЗЕЛЕНИ ПОКРИВИ И ЗЕЛЕНИ СТЕНИ. Този семинар ще бъде насочен към технологии при създаването на зелени покриви и зелени стени. От етапа на планиране през изграждането, напояването, подбор на подходяща растителността до нуждата от интензивна или екстензивна поддръжка за постигане на дългосрочни резултати. Ползи от зелените покриви и зелени стени за средата и човека.
Семинар 2. ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИКИ И РЕГУЛАЦИИ. Този семинар ще предложи на участниците да надникнат в някои интересни нови разработки за зелени покриви и зелени стени. Как подхождат големите европейски градове и техните ‘‘зелени програми‘‘ за по-широкото използване зелени покриви и зелени стени. Европейски политики и стратегии. Зелената система на София- планове и стратегии за развитие.

* ‘‘Фестивал на зелените идеи 2015 (Green Fest)‘‘ - от 29 до 31 май 2015г., Южен парк II - пространството зад хотел „Хилтън“.
Грийнфеста тази година ще предстви оформянето на атрактивна „Демонстрационна площ“ изградена от декоративни растения, която да показва нагледно разнообразието от средства и техники, които могат да служат, както на специалистите и отговорните институции, така и на обитателите на града, при изграждането на качествена зелена градска среда.

* Изложба на тема ‘‘Зеленият град‘‘ – ‘‘Галерия на открито‘‘, 28 май – 11 юни 2015г., НДК – „Мост на влюбените”
Изложбата ‘‘Зеленият град‘‘ ще представя най-добрите и предствителни проекти на ландшафтните архитекти за правилното планиране и изграждане на качествена зелена градска среда – устройствени планове, инвестиционни проекти и реализирани проекти. Всички проекти участвали в изложбата ще бъдат публикувани в каталог към изложбата и ще бъдат предоставени свободно на всички участници в конференцията и изложбата, както и на местни, общински и други организации.
Официално откриване на изложбата на 29 май 2015год., 17ч. с голям коктейл и музика (DJ или БГ изпълнител) на „Мост на влюбените”, НДК.

Условията за участие в изложбата и форма за участие ще намерите тук.

Пълната програма на събитията ще откриете скоро на:
· На сайта на ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД: www.thegreencity.bg
· На сайта на СЛА: www.ula-bg.com
· На сайта на АПДРБ: www.nurserybg.eu

Може да последвате ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД на сайта : www.thegreencity.bg
и на фейсбук страницата: Зеленият град- The Green City Bulgaria

Програмата - ТУК.

Application-GREEN CITY.docx

Exhibition ULAB- GREEN CITY.pdf

GREEN CITY BG_2.jpg

Назад

Copyright © 2022 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions