КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Събития help
Година Месец Седмица Днес Търсене Избери
Българска строителна седмица ще представи над 120 фирми в сектора
�1

Над 120 фирми ще вземат участие тази година в изложението Българска строителна седмица, което ще се проведе в Интер Експо Център. В дните от 25 до 28 март освен български производители в събитието ще се включат и компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.

Целта на изложението е да бъде едновременно посредник и бизнес платформа за производителите на строителни материали и всички участници в сектора – архитекти, инженери, търговци, инвеститори и строителни компании.

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде технологичното развитие на строителния сектор и възможностите за изпълнение на инвестиционни проекти. Сред водещите събития в програмата са два форума – за градската среда в София и за енергоефективните решения в строителството.

За устойчива градска среда

На 25 март, в първия ден на изложението, ще се проведе архитектурен форум за устойчивата градска среда в столицата. По време на дискусията ще бъдат показани някои от важните проекти, които се реализират или предстоят в столицата, както и предложения за промяна на съществуващата градска среда. Целта на форума е да провокира институциите към развитие и да информира гражданите за проблемите и предстоящото обновяване на части от града.

В дискусията ще вземат участие представители на Столична община, Камарата на архитектите в България, архитектурни студия, спечелили проекти за реконструкция на централната градска част на София и архитектурните сдружения Група Град и Трансформатори.

За енергоефективно строителство

„Да събудим строителството“ е форумът, който на 26 март ще представи енергоефективните и технологични решения на някои от големите компании в сектора. Участниците ще дискутират възможностите за приложение на тези решения в модерното строителство, нужните инвестиции и поръчките по ЗОП. Сред тях са Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и архитектурно студио А.Д.А.

В темата за енергийната ефективност ще се включи Десислава Йорданова,съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която ще представи подробности от националната програма за саниране, както и представители на Столична община, Български съвет за устойчиво развитие и сдружение "Български врати и прозорци“.

В програмата на Българска строителна седмица компаниите Вас Про, Фрайплан, Джоди Трейд, Ремакс, Екомодул и Alexa Bg/ Стоилов и Ко ще се включат с фирмени презентации за нови продукти и решения.

Източник: http://sgrada.com/

Назад

Copyright © 2022 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions