КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Отдалечена, уединена и скрита под зелен покрив: вила-мечта в Нова Зеландия

Вторник, 24 Януари 2017 00:00

Вилата с крайбрежния пейзаж – така са я нарекли нейните създатели и не напразно: кацнала на брега на морето на полуостров Банкс в Нова Зеландия, тя е проектирана като вила за изкарването на медения месец на романтична двойка, но е идеалната къща за всички, търсещи уединение, спокойствие и прелестни природни гледки.

01

Полуостровът е формиран от вулканичната дейност в този регион в миналото. Самата къща е кацнала на скалист склон в тихоокенаски залив на полуострова. Проектът е дело на Pattersons Associates Architects.

02

Къщата е изградена от камък, бетон, дърво и стъкло. Преобладаващият елемент всъщност е камъкът, който е добит на място, при самия градеж. Дървесината също е с местен произход. Отгоре вилата е покрита със зелен покрив с билки и треви. Така тя почти се слива с околния пейзаж и е забележима само откъм морето.

03

Къщата е напълно самодостатъчна от гледна точка на вода, защото си има система за събиране на дъжда и такава за преработка на сивата вода. Като част от проекта около дома за залесени множество нови растения.

04
05

Крайбрежният дом само три стаи – дневна с вграден кухненски бокс, повдигнати кът за спалня и баня. Отвън е обвита с дървена палуба. Има вградени шезлонги и джакузи, вградено в бетонната основа.

06
07

Отвътре домът е облицован с дърво – макрокарпа. Тази дървесина обгръща добрамите, стените и таваните. Гледките са рамкирани от прозорци от двоен стъклопакет с нискоемисийно стъкло, вградени между колони, които използват устойчиви на земетресения плъзгащи глави.

Къпането навярно е специално удоволствие в този дом, защото за него е предвидена свободностояща вана под голям оберлихт с гледка към скалните образувания по крайбрежието.

08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
 

Снимки: If it’s hip, it’s here

Източник: https://greentech.bg

 
Copyright © 2023 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions