КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Най-красивите книжарници по света

Вторник, 10 Януари 2017 00:00

Книжарниците са място, където може да прекараш часове ровейки се из купища книжки, всяка интересна и уникална. Но какво става, когато самата книжарница също е произведение на изкуството? Днес сме заобиколени от електронни книги и четци, което донякъде прави ходенето до книжарницата все по-рядко занимание. В някои книжарници оба си струва да отидеш, не само заради книгите, а и заради атмосферата. Предлагаме на вашето внимание някои от най-красивите книжарници, намиращи се по света и се надяваме да ви дадем стимул и да се разходите и до някоя местна.

Книжарница на Санторини, Гърция

Еех море, слънце, чадър и книжка в ръка… тази книжарница се намира в мазето на традиционна гръцка къща и се е превърнала в истинска атракция за преминаващите туристи и посетители.

02
 

Брюксел, Белгия

Тази книжарница впечатлява с дизайн и е разположена в две сгради като е разделена на девет помещения – всяко, от които е със собствен уникален дизайн.

 03

Книжарница в Китай

Вдъхновена е от управление на династия Тан и наподобява място, където будистите са черпили знания
 04

Сау Пауло, Бразилия

Тази книжарница, не е просто магазин, а също така и площад – място, където може да се срещнете с приятели и да се помотаете заедно

 05

Париж, Франция

Книжарницата е поместена в сграда от 17 век и буквално е натъпкана до горе с книги. Уютът и историята вътре са неповторими.

 06

Порто, Португалия

Твърди се, че тази книжарница е вдъхновила авторката на поредицата „Хари Потър“ при описанието и изгледа на Хоггуордс, тъй като тя е живяла там, докато е писала приключенската сага. Книжарницата се намира в нео-готическа сграда, построена през 1906 г. и съдържа над 100 000 книги.

 07

Лозана, Швейцария

Много светла и с елипсовидни рафтове, книжарницата предлага уникално изживяване при разглеждането на книги.

 08

Токио, Япония

Дизайнът е направен да наподобява усещането за разходка в гората. Тя се простира в три различни сгради, свързани с коридор, а интериорът е много уютен и включва маси, направени от втора ръка книги.

 09

Рио, Бразилия

Интериорът в тази книжарница е с цветовете на дъгата, оформени от книги подредени на рафтове. Интересният дизайн се допълва и от местата за седене.

 10

Лос Анжелис, САЩ

Книжарница или арт инсталация? Този въпрос често си задават посетителите на това уникално място в центъра на града.

 11

Мексико сити, Мексико

Място, където не само може да разглеждаш книги, а и да пиеш кафе на спокойствие сред зеленина и тишина

 12

Лондон, Великобритания

Намира се в сграда от 1922 г и представлява място, където може да закупите книги, изработени по поръчка, както и антикварни мебели, с които да обзаведете своя офис или библиотека – само за ценители!

 13

Буенос Айрес, Аржентина

Таванът и стените на тази книжарница са изрисувани от италианския художник Назарено Орланди. Книжарницата се намира в сграда от 1919 г.

 14

Хангджу, Китай

Дизайнът на книжарницата е толкова странен, че чак свят да ви се завие. Интериорът е проект на XL-Muse и е изпълнен с невероятни места, които могат да бъдат плод само на вашата фантазия.

 15

Лондон, Великобритания

Тази книжарница се е превърнала в спирка за туристи от цял свят. Тя се отличава със светъл стъклен покрив, много уютни дървени балко и литература от цял свят, подредена по държави.

 16

Монтевидео, Уругвай

Намира се в бивш научен институт, а център в дизайна са красиво цветно стъкло и часовник, Мраморни стълби водят към първия етаж, а на втория се намира хубав ресторант.

 17

Маастрихте, Холандия

Тази църква от 13 век има прекрасно ново предназначение – да предлага четиво. реставрираната църква може да се разгледа изцяло, може да пиете кафе вътре и да си купите някоя книжка
 18
 
Източник: http://1kam1.com
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions