КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Градски ескизи 299: Пълна липса

Сряда, 21 Септември 2016 00:00
01

Градски ескизи 299
Пълна липса

 

„На първо място трябва да смъкнем цената на живота и да го наредим сред евтините стоки “ – предлага Сенека.

Товаозначаваедно-единствено нещо – показва стремеж да го постигнете. Означава пълна липса на родова памет и морална отговорност към своя народ, и държава. Означава всеобхватна липса на работеща икономика, на бавен и посредствен икономически растеж, на по-малко работни места и непрестанно увеличаване на гладните български граждани. Отговаря на по-високи цени и данъци, на уникална престъпност, сраснала се с държавната администрация и службите за несигурност, при пълната липса, на опити за декриминализиране на средата, показва безстопанственост и безотговорност, означава - липса на развитие в образованието и тоталната маргинализация на младото поколение, означава абсурдна съдебна система и власт, защитаваща единствено престъпността, демонстративно показва безнаказаност и имитация на дейност в областта на здравеопазването, и всички останали - обществени и социални сфери на човешкия живот у нас, означава пълното отсъствие и липса на наука и иновации, и деградиране на култура! Означава неспособност, неграмотност и атараксия на администрацията и законодателя! Показва пълно пропадане на структурите на държавата и ме кара да се питам – до кога ще съществуваме като държава?!

Тази държава не е само ваша! Защо гоните децата? Народът търси ангажираността и действията ви за подобряване на благосъстоянието, и живота си! Ако не знаете, как се управлява, се разкарайте! Все ще се намерят млади и читави българи, които знаят и могат да се грижат за него.

Да си безотечественик е непоносимо! Знаете ли?

………………………..

Подобна структура на икономиката е като каца без дъно, но и буре с барут! Безпроизводство, а само с огромна и гладна администрация, не става! А всичко младо, и способно - в детеродна и дееспособна възраст, за което светът дава мило и драго, бяга подплашено, от вас и средата, която създавате! Търси място под слънцето, за да реализира мечтите и идеите си, другаде по света - в Европа, в Америка, в Австралия, около Екватора или на някой от Полюсите. Скоро, след като се изметете, другите след вас - сълзи ще ронят, за да имат на разположение тях и децата им! Малоумието ви, все пак, трябва да има граници! Безхаберието ви – също! А, ако работите срещу народа си – не, не ви го пожелавам, това, което ще ви се случи, защото не бих могъл да повярвам, дори да го видя!

Да си безотечественик е непоносимо!твърдиСенека.

………………………..

И откраднатото, което откраднахте, не е от съществено значение за съществуването на двата човешки вида, населяващи територията на страната. Не е съществено за умните и глупавите! Важен и решаващ за съществуването, на народа като цяло, е крайният резултат от коефициента на полезнотому действие. Той показва постигнатото, с показателите на качеството и възхода на живота - за притежатели на имплантираното и откраднатото, и … общото състояние на останалите. Малко богатият също ще живее богато, сред среда от прекалено бедни, а сравненията между едните и другите, обижда и двата вида, защото богатите още не притежават нещото, притежавано от нестимулираните - бедни, а то не може, нито да се открадне, нито да се купи. Умът им! Едва ли някога, някой от подпомогнатите, ще притежава такъв, но без него - всичко у богатия олеква! И богатството! Не демонизирам картината, тя е красноречива и е пред очите на всички!

Дразнещо е непълноценното и сетивно използване - на отстъпения огромен материален и властови ресурс! Очевидно, посредствеността на облагодетелстваните е болезнено висока, а умните, случайно попаднали, сред стройните й редици, си личат отдалеч!

Дали някой, някога ще изчисли и сравни очакваните положителни резултати и реално осъщественото КПД - на предоставените и присвоени материални ресурси и управленски права, не знам? Но, все някога, трябва да се прецени – имало ли е смисъл начинанието или е било продиктувано и осъществено, единствено от страх за живота и заради перфектното познаване на ограничените възможности на кадрите от облагодетелствания вид, нуждаещи се от постоянна помощ и напътствия, поради генетичната им непълноценност или заради видовата им пристрастеност към кражбата. Но, може и да се случи, заради космическата справедливост!

Едва ли, ще кажа, защото бащите на прехода, за разлика от подопечните си, са вероятно широко скроени хора от другия вид и отдавна са анализирали грешките, и постиженията си! Но, мимикрията на материала е потискащо могъща и непокорна в своите, трудни макар, метаморфози и трансформации! И това е важно за всички! Вероятно, ще се съгласите с разсъжденията ми, защото - наистина е трудно да се превъплътиш, в рамките на ограничения човешки живот и то, в частица от него, от инсекта - в мислещ клонинг на човек! Тази мълниеносна промяна я може, единствено буболечката, ... поне тя, така мисли!

Не оправдавам експеримента, тъй като в живота на човешкото общество, разделено по рождение на индивиди с ум и на такива без, вечно е съществувал антагонизъм, и вечна борба за надмощие! Имало е естествени, но изключително редки и ограничени по време, периоди на възход, за цялото човечество, и постоянни, и трудно преодолими, периоди на многовековен регрес, и продължителен конформизъм. И днес живеем по установените схеми като, почти по нищо съществено, не се различаваме от живелите преди две хилядолетия! Прочетете, ако имате сили -              Избрани диалози / на Луций Аней Сенека, за да се поучите и разберете, всички заедно, от мислите на философията на стоицизма.

Духът прави човека богат. Той е негов спътник и в изгнание, и в най-сурови пущинаци, и когато намери малкото, което стига за поддържане на тялото, той богато и пребогато разполага и се наслаждава на своите блага. Парите нямат никаква връзка ни с духа, ни с безсмъртните богове…. Духът никога не може да бъде изгнаник… Ако си се освободил от алчността, най-прилепчивата зараза за човешкия род – казва философа, тогава няма да те плени и амбицията……. Идваме до момент, който често причинява оправдана мъка и поражда тревоги. Когато добри люде свършват зле, когато Сократ е принуден да умре в затвора, Рутилий – да живее в изгнание, Помпей и Цицерон да подложат врат под меча на клиентите си, а Катон - този жив лик на добродетелта, да се прониже с меча си, показвайки ясно, че един и същи миг бележи неговия край и края на републиката, тогава неминуемо започват страдания от това, че Фортуна, тъй неправилно, раздава наградите.“ / „Избрани диалози“, прев. Анна Николова /, и още …… Грях е да вредиш на Родината, следователно и на нейния гражданин, понеже той е част от нея – и щом цялото предизвиква благоговение, святи са и неговите части!....... Че, какво ще стане, ако ръката поиска да навреди на краката, а очите - на ръцете?“

…………………………

Естествено, накрая ще дойде очакваното – поредният крах! На държавата, а не на тия, не можещите, с вечно отворената уста. И отново ще затворим дюкяна, тъй като устата им – не можем!

Питам се, дали и кога, човечеството ще открие формулата, за да получи от пръдня – боя, за да ни помогне, поне на нас – българите, които държим да живеем в родината си!

Дали някой, някога ще разбере, че просперираща държава не се гради от непродуктивни фосили и инсекти, от мързеливи и крадливи доносници, а от умни, работливи и отговорни към семейство, род и Родина хора – не знам?! Защото, все се движим в противоречие с хармонията на нещата?! - Rerum concordia discors!

Дали, някой ще има силата да спре умишлената безстопанственост?

Дали, някой, някога ще прекрати бурната и нескончаема имитация на дейност?

Дали ще спре регулярният упадък, под чуждо давление?

Ще се промени ли някога това фактическо бездействие, ще се спре ли безредието и тоталното беззаконие? Може ли, някой да отговори - какво добро ни донесе този пазарен фундаментализъм, преработен и прекроен по български капитализъм? Политически, партийно и кастово! Какво добро, вече четвърт век? Може ли, някой от тези окупатори да прецени, че не става за нищо … и да се махне?

Не може! Не би могъл! Заради некадърността си! Защото, съвсем скоро, ще огладнее и гладът му ще се озъби на измисления му морал и на несъществуващото му достойнство! Какво казах? Та, те не са и чували за тези човешки привилегии! Днес - тук, както в Европа, е пълно с празноглави и крадливи интербригадисти, имитиращи власт и работа в полза на народите! И не само съюза, а и държавицата ни се препълни от послушна, и прекалено крадлива администрация! Въпреки, че икономиката и управлението й не се нуждаят от толкова умишлено раздута и непродуктивна, а от образована и самостоятелно мислеща, млада работна ръка! За такава у нас, обаче, няма работа, защото капиталът бе имплантиран в ръцете на малоумни и сетивни индивиди, а те не знаят, какво да правят с него! Той не мирише и звук не издава, безцветен живее, а това не ги устройва, затова го принуждават да крещи и да показва голотата си, задоволявайки комплексите им! Не е учудваща и слепотата на управляващите, защото те са заедно под обща шапка! Заедно не искат, а и не могат да видят приближаващия се ден на поредната национална катастрофа, когато, освен администрацията, няма да остане никой, който да „работи“ и тя ще е власт, която ще управлява - само себе си?! Ще стане излишна и ще се превърне в бреме, защото не умее да създава, а само да ползва!

Не гледам на живота черногледо. Черногледството ми, все пак, го има, макар и малко - и то иска, и настоява да се въведе ред, защото всичко край нас се промени драстично, а кардиналната промяната изисква ред и закони!

…………………………

Съществува ли богатство, зад което да не вървят нищетата, гладът и просията? Съществува ли висок сан, чиято поръбена с пурпур тога, авгурски жезъл и патрициански обувки, да не са съпроводени от траурната дреха на подсъдим, от клеймото на обществен позор, от хилядите петна на срама, от най-дълбокото презрение? Съществува ли царска власт, която да не е заплашена от погром и падение, от господар и палач? Тези противоположности не са разделени от голям интервал – само един кратък миг има между трона и чуждите нозе. Затова трябва да ти е ясно, че житейската обстановка непрекъснато се мени и, че опасността, връхлетяла друг човек, може и теб да връхлети. Богат си – да не си по-богат от Помпей?...

А … Помпей бе лишен от хляб и вода! Владееше той хиляди реки, чиито извори и устия се намираха в именията му – а се молеше за капчица вода. От глад и жажда загина в палата на своя роднина и наследник / Гай Калигула /, който в момента уреждаше на този, умиращ от глад човек държавно погребение!“ - Сенека.

………………………

Погледнете града, погледнете и жителите му! Погледнете вашия град, с безбройната му администрация и го сравнете, с който ви хрумне от широкия свят, като особено добър е примера на Гърция!

Що ще куче в банята?“ – пита Лукиан преди две хилядолетия. Днес ще попитаме ние. Всички те живеят в него, сякаш са преселници от други населени места, като че ли, не са неговите звезди! Повечето са неуки и зле възпитани, необразовани чиновници или безработни, знаещи езици на чуждите народи, но непознаващи красотата на своя! Не са научени - да мислят със своята глава, а не с чуждата! Удивително лесно се управляват и манипулират! Не се интересуват и не обичат, дори родното си място! Какво говоря – те го мразят?! А, трябва ли да го обичат, се питат иронично? Трябва, им отговарям, защото човек се грижи за всичко, което обича!

Тук са отскоро и никой не им е показал, не ги е научил, как се живее в големия град, а и те не искат да знаят! Не всички, не всички. Не познават града, към който човек се привързва, още от детската си възраст. Те са от манипулираното телевизионно и дигитално поколение, целенасочено предпазено от влиянието на умните, работливите и самостоятелно мислещите, живели преди тях.

Знаеш ли, кога започваш да се привързваш и да обичаш града, да желаеш да му помагаш и да се грижиш за него?! Разбира се, знаеш! А те горките, за кого по-напред да се грижат, кого повече да обичат? Покорството и подчинението, кариерата и парите или достойнството си?

Не, не - не те, а градът е за оплакване!

Горкият град!

Михаил Петков / август – септември 2016 г. / Фото: интернет

 

Градски ескизи 1
Градски ескизи 2
Градски ескизи 3
Градски ескизи 4
Градски ескизи 5
Градски ескизи 6
Градски ескизи 7
Градски ескизи 8
Градски ескизи 9
Градски ескизи 10
Градски ескизи 11
Градски ескизи 12
Градски ескизи 13
Градски ескизи 14
Градски ескизи 15
Градски ескизи 16
Градски ескизи 17
Градски ескизи 18
Градски ескизи 19
Градски ескизи 20
Градски ескизи 21: Живот в паралелни светове
Градски езкизи 22: София и бъдещето й
Градски ескизи 23: Сладък живот
Градски ескизи 24: Време, пространство, семки
Градски ескизи 25: Още за конкурса
Градски ескизи 26: Търсене на смисъл в безмислени събития

Градски ескизи 27: Чадърът
Градски ескизи 28: Балон
Градски ескизи 29: Сън
Градски ескизи 30: Мъжки род
Градски ескизи 31: Камъчета
Градски ескизи 32: Боксьори
Градски ескизи 33: Какъв свят!
Градски ескизи 34: Нищо не е по-неясно от погрешното и сбърканото .../ Бодлер
Градски ескизи 35
Градски ескизи 36. Конкретика.
Градски ескизи 37. Градът и градската кухня /да се чете преди обед/
Градски ескизи 38. За едно шадраванче ли само става думa?
радски ескизи 39: Стига!
Градски ескизи 40: Южен парк
Градски ескизи 41: Апраксия в гробна тишина
Градски ескизи 42: Без песен
Градски ескизи 43: Градът и движенията в него

Градски ескизи 44: Престиж
Градски ескизи 45: Размисли за интелигентността 1
Градски ескизи 46: Размисли за интелигентността 2
Градски ескизи 47: Размисли за интелигентността 3
Градски ескизи 48: Размисли за интелигентността 4
Градски ескизи 49: Размисли за интелигентността 5
Градски ескизи 50: Размисли за интелигентността 6
Градски ескизи 51: Размисли за интелигентността 7
Градски ескизи 52: Kняжеската градина
радски ескизи 53: Политическите паметници
Градски ескизи 54: Размисли за интелигентността 8
Градски ескизи 55: С паркоустройство не се прави градоустройство!
Градски ескизи 56: Размисли за интелигентността 9
Градски ескизи 57
Градски ескизи 58
Градски ескизи 59: Творци на истории и приказки
Градски ескизи 60: Хармония
Градски ескизи 61: Въобръжение
Градски ескизи 62. Времена, хора, градове 1
Градски ескизи 63. Времена, хора, градове 2
Градски ескизи 64. Времена, хора, градове 3
Градски ескизи 65. Страх 1
Градски ескизи 66. Страх 2
Градски ескизи 67. Страх 3
Градски ескизи 68. Паметта на града.
Градски ескизи 69. Многообразие на видовете 1
Градски ескизи 70. Многообразие на видовете 2
Градски ескизи 71. Многообразие на видовете 3
Градски ескизи 72. Многообразие на видовете 4
Градски ескизи 73. Многообразие на видовете. Преображение 1
Градски ескизи 74. Преображение 2
Градски ескизи 75. Преображение 3
Градски ескизи 76. Преображение 4
Градски ескизи 77: Галилея
Градски ескизи 78: И няма край
Градски ескизи 79: Творци на бъдеще
Градски ескизи 80: Писмо до СОС и Кмета на София
Градски ескизи 81: Вкусът на детството
Градски ескизи 82: Въплъщение
Градски ескизи 83: Гладът на града
Градски ескизи 84: Лудостта на града
Градски ескизи 85: Лъжлив и измамен град
Градски ескизи 86: Защо? (1)
Градски ескизи 87: Защо? (2)
Градски ескизи 88: Защо? (3)
Градски ескизи 89: Защо? (4)
Градски ескизи 90: Защо? (5)
Градски ескизи 91: Размисли за трансмутацията
Градски ескизи 92. Страх 4
Градски ескизи 93: Сънят на града
Градски ескизи 94: Светлина и сянка
Градски ескизи 95: Злото на урбанизирания човек
Градски ескизи 96: Без шанс
Градски ескизи 97: Спомени
Градски ескизи 98: Интуитивни мисли
Градски ескизи 99: Маски
Градски ескизи 100: Южен парк 2
Градски ескизи 101: Гербът на банката
Градски ескизи 102: Човек и буболечка
Градски ескизи 103: Maщабът на града 3
Градски ескизи 104: Maщабът на града 4
Градски ескизи 105: Политически паметници 2
Градски ескизи 106: Наследство
Градски ескизи 107: Величие
Градски ескизи 108: Истина ли е?
Градски ескизи 109: Власт и Обич
Градски ескизи 110: Наслада и Утре
Градски ескизи 111: Колко много
Градски ескизи 112: Колко много 2
Градски ескизи 113: Цивилизацията на Европa 1
Градски ескизи 114: Цивилизацията на Европa 2
Градски ескизи 115: Цивилизацията на Европa 3
Градски ескизи 116: Заразата на самохвалството 1
Градски ескизи 117: Цивилизацията на Европa 4
Градски ескизи 118: Sofiasko
Градски ескизи 119: Дар от съдбата
Градски ескизи 120: Деца и внуци
Градски ескизи 121: Обединението не прави силата!
Градски ескизи 122: Мир
Градски ескизи 123: И аз
Градски ескизи 124: Заразата на самохвалството 2
Градски ескизи 125: Живот в града
Градски ескизи 126: Инерция
Градски ескизи 127: Преселения
Градски ескизи 128: Още за ЦГЧ
Градски ескизи 129: Бъдещето на градовете
Градски ескизи 130: Страх 5
Градски ескизи 131: Страх 6
Градски ескизи 132: Страх 7
Градски ескизи 133: Размисли за града и архитектурата 1
Градски ескизи 134: Размисли за града и архитектурата 2
Градски ескизи 135: Размисли за града и архитектурата 3
Градски ескизи 136: Размисли за града и архитектурата 4
Градски ескизи 137: Размисли за града и архитектурата 5
Градски ескизи 138: Водата на града
Градски ескизи 139: Kражбата на Божия служител
Градски ескизи 140: Чалга в градската архитектура
Градски ескизи 141: Някой ме закриляше
Градски ескизи 142: Напуши ме смях
радски ескизи 143: Tворчеството на човека
Градски ескизи 144: Колко много 3
Градски ескизи 145: Колко много 4
Градски ескизи 146: Aсансьор
Градски ескизи 147: Градска бъркотия
Градски ескизи 148: Канибали... или ескиз за непочтеността
Градски ескизи 149: Черно и бяло
Градски ескизи 150: Сурикати
Градски ескизи 151: Глобализация
Градски ескизи 152: Политически паметници 3
Градски ескизи 153: За хората и обществото – от вчера и днес
Градски ескизи 154: Лидери
Градски ескизи 155: Кой е творецът?
Градски ескизи 156: Семки и бонбонки
Градски ескизи 157: R.I.P. Тери Пратчет
Градски ескизи 158: Проклет да си!
Градски ескизи 159: Гнусливи сравнения
Градски ескизи 160: Затъмнение
Градски ескизи 161:Скици
Градски ескизи 162: Oбяснение, но не в любов
Градски ескизи 163: Колко много 5
Градски ескизи 164: Скици 2
Градски ескизи 165: Честито
Градски ескизи 166: Задушница
Градски ескизи 167: Наглост
Градски ескизи 168: Легенди 1
Градски ескизи 169: Легенди 2
Градски ескизи 170: Легенди 3
Градски ескизи 171: Скица за арх. Сава Бобчев
Градски ескизи 172: Колко много 6
Градски ескизи 173: Колко много 7
Градски ескизи 174: Колко много 8
Градски ескизи 175: Колко много 9
Градски ескизи 176: Градоустройството на София - 1
Градски ескизи 177: Градоустройството на София - 2
Градски ескизи 178: Градоустройството на София - 3
Градски ескизи 179: Услугата
Градски ескизи 180: Проект “Долен Дунав - Рейн” - Европейска интеграция
Градски ескизи 181: Архитект Кирил Бойчев
Градски ескизи 182: In memoriam, in honorem
Градски ескизи 183: Спомени 2
Градски ескизи 184: Вината на Сара
Градски ескизи 185: Скици 3
Градски ескизи 186: Ние с живота
Градски ескизи 187: Забележки към Създателя
Градски ескизи 188: Форма
Градски ескизи 189: Скици 4
Градски ескизи 190: Светът на буболечките
Градски ескизи 191: Красота
Градски ескизи 192: Желание
Градски ескизи 193: Сенки
Градски ескизи 194: Сенчестите хора
Градски ескизи 195: Красота 2
Градски ескизи 196: Изгревът
Градски ескизи 197: Скици 5
Градски ескизи 198: Човек и пространство
Градски ескизи 199: Звуци в ухото
Градски ескизи 200: Мармалад
Градски ескизи 201: Изисквания за приличие
Градски ескизи 202: Урбанистични перспективи
Градски ескизи 203: Шести септември!
Градски ескизи 204: Възпитание на вкус
Градски ескизи 205: Гениалност
Градски ескизи 206: Копай тук!
Градски ескизи 207: Отново за София
Градски ескизи 208: В този град Ловеч...
Градски ескизи 209: Изборът
Градски ескизи 210: Да не ви дреме!
Градски ескизи 211: Експериментът
Градски ескизи 212: Решение
Градски ескизи 213: Обич
Градски ескизи 214: Архитект ли е, не ми го хвали!
Градски ескизи 215: В страната на чудесата*
Градски ескизи 216: Ако...
Градски ескизи 217: Фантастични илюзии
Градски ескизи 218: Ценности
Градски ескизи 219: Окрадена Сердика, обрулена София!
Градски ескизи 220: Празни съдове
Градски ескизи 221: Ексхибиционизъм 1
Градски ескизи 222: Ексхибиционизъм 2
Градски ескизи 223: Деградация или глобализация?
Градски ескизи 224: Преображение 5
Градски ескизи 225: Уфологичен проект
Градски ескизи 226: Уфологичен проект 2
Градски ескизи 227: Вяра и…невяра 1
Градски ескизи 228: Вяра и…невяра 2
Градски ескизи 229: А сега, накъде?
Градски ескизи 230: Клише
Градски ескизи 231: Казах го преди време
Градски ескизи 232: Отново за София 2
Градски ескизи 233: Отново за София 3
Градски ескизи 234: Отново за София 4
Градски ескизи 235: Преображение 6
Градски ескизи 236: Безусловна подкрепа!
Градски ескизи 237: Вяра и…невяра 3
Градски ескизи 238: Поглед към човека и мястото, в което живее
Градски ескизи 239: Гражданинът
Градски ескизи 240: Селянинът
Градски ескизи 241: Бих живял ...
Градски ескизи 242: Сграда на годината
Градски ескизи 243: Кръговрати
Градски ескизи 244: Бялата брада
Градски ескизи 245: Все някой, някога ще вдене!
Градски ескизи 246: Хора и богове
Градски ескизи 247: Пластелини или странностите човешки
Градски ескизи 248: Под един покрив
Градски ескизи 249: Искам
Градски ескизи 250: Скици 6
Градски ескизи 251: Скици 7
Градски ескизи 252: Проект "Раковски"
Градски ескизи 253: Заедно и подчинени
Градски ескизи 254: Под един покрив 2 - Етноси
Градски ескизи 255: Искам 2
Градски ескизи 256: Кристо
Градски ескизи 257: Водата
Градски ескизи 258: Запек
Градски ескизи 259: Мислим ли и….. ако да, какво правим?
Градски ескизи 260: С.Е.М.!!
Градски ескизи 261: С.Е.М. 2!!
Градски ескизи 262: Красота и ум
Градски ескизи 263: Блато
Градски ескизи 264: Красота и ум 2
Градски ескизи 265: Грозно, по-грозно …… малоумно!
Градски ескизи 266: Глупост
Градски ескизи 267: От незнание ли, от глупост ли ...
Градски ескизи 268: Смяна
Градски ескизи 269: Пророци
Градски ескизи 270: Участвай в битката, стани победител!
Градски ескизи 271: Разочарование
Градски ескизи 272: Метафора
Градски ескизи 273: Неочаквана еманципация
Градски ескизи 274: Симеон Антипа
Градски ескизи 275: Зависимост и хибридация
Градски ескизи 276: Зависимост и хибридация 2
Градски ескизи 277: Зависимост и хибридация 3
Градски ескизи 278: Самочувствие
Градски ескизи 279: Бързо и бавно
Градски ескизи 280: Вчера и днес
Градски ескизи 281: Приказен град 1...или легенди под моста над Осъм
Градски ескизи 282: Приказен град 2
Градски ескизи 283: Приказен град 3 - София
Градски ескизи 284: Приказен град 4 - Ловеч
Градски ескизи 285: Има и още … ориентири за бъдещето
Градски ескизи 286: Утре 1 - Война на расите
Градски ескизи 287: Утре 2 - Война на расите
Градски ескизи 288: Утре 3 - Война на расите
Градски ескизи 289: От утре 4
Градски ескизи 290: От утре 5
Градски ескизи 291: От утре 6
Градски ескизи 292: От утре 7
Градски ескизи 293: Раждането на боговете
Градски ескизи 294: На Пловдив му изгоря културата!
Градски ескизи 295: Развитие
Градски ескизи 296: Боза, бозааа-а-а-а-а, пийте боза!
Градски ескизи 297: Обикновени, семпли, невзрачни

 

 

 

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions