КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Градски ескизи 270: Участвай в битката, стани победител!

Вторник, 12 Април 2016 00:00
01

Градски ескизи 270
Участвай в битката, стани победител!  -  /PR/

 

Една идея, дълго заседнала и престояла в съзнанието ми, творчески напира да излезе на белия свят. Очаквам, след като я прочетат, чуят и разберат - всички, които се интересуват от лова и употребата на любовта на народа ни, да се замислят дълбоко. Толкова дълбоко, че да заседне и в техните глави, ум и разсъдък.

Тя е изненадващо проста, елегантна и носи силния интелектуален заряд на изящна политическа доктрина. Основно носи този привкус, но само на пръв поглед, вникнеш ли, ще откриеш богатства от всякакъв друг характер, освен политическия - като се почне от елементарността на всеобщата изгода и се завърши, отново с нея.

ПРЕДЛАГАМ НА ИМАЩИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ И СТРАТЕГИЧЕСКИ, ТЕРИТОРИАЛЕН И ИКОНОМИЧЕСКИ, ВОЕНЕН, РЕЛИГИОЗЕН И КУЛТУРЕН ИНТЕРЕС КЪМ НАС КАТО НАРОД, ДЪРЖАВА И РЕЛИГИЯ  - ДА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВАТ ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКО И …………. ДЕМОНСТРАТИВНО ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ НЕГО!

ПРЕДЛАГАМ ИМ ДА ЗАЛЕГНАТ КАТО ЛОВЦИ - НА ГЮМЕ И ДА ЧАКАТ! ДА ЧАКАТ ДА ПАДНЕМ САМИ В МРЕЖИТЕ ИМ. КАЗАХ - САМИ!

С ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА, КОЯТО ВСИЧКИ ИГРАЯТ - ОТ ИЗТОК И ОТ ЗАПАД, ОТ СЕВЕР И ОТ ЮГ, ОПИТВАЙКИ СЕ ДА СЕ НАЛОЖАТ, ЗА ДА ОСТАНАТ ВЕЧНО С ИНТЕРЕСИТЕ СИ ТУК – САМО ОТЧУЖДАВАТ НАРОДА И ГО КАРАТ ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВА ИНСТИНКТИВНО!  А ТОЙ Е ИНАТ, ДОКУМЕНТИРАН ИНАТ, СКРИТ И ПОТАЕН, НОСИ ЖИЛАВИЯ ИНАТ ДА ОЖИВЯВА, ТОЛКОВА ГОДИНИ, ПРИСПОСОБЯВАЙКИ СЕ КЪМ ВСЕКИ ПО-СИЛЕН, СТОЛЕТИЯ, ХИЛЯДОЛЕТИЯ НАРЕД!

ЗНАЕМ ОБАЧЕ И, ЧЕ ТОВА ВИНАГИ Е ИЗЛИЗАЛО СОЛЕНО НА ТОЗИ С ИНТЕРЕСИТЕ И ОТ…… ВЛАДЕТЕЛ, ЧЕСТО СЕ Е ПРЕВРЪЩАЛ В СЪПЕРНИК ИЛИ ОЩЕ ПО-ЧЕСТО Е ПРЕКРАТЯВАЛ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ, ПРОСТО E ИЗЧЕЗВАЛ ОТ ИСТОРИЯТА, БАВНО И СИГУРНО.

МОЛЯ, ПРЕОСМИСЛЕТЕ СВОЕТО ПОЛИТИЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ И ОСВОБОДЕТЕ НАРОДА ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ, ЗА ДА ОСТАНЕТЕ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА И ДУШАТА МУ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ОТНОШЕНИЯТА НА НЕПРИЯЗЪН ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ И НИТО ПАРИ, НИТО ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ, НИТО ОРЪЖИЕ ЩЕ МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ.

ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ НАСИЛА ДА УПОТРЕБЯТ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА, ДА СЕ ОГЛЕДАТ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ДЪЛГИЯ МУ ЖИВОТ, ТЕ НЯМА ДА СА ПЪРВИТЕ, А ВЕРОЯТНО И ПОСЛЕДНИТЕ, В СПИСЪКА НА ПОБЕДЕНИТЕ И ИЗЧЕЗНАЛИТЕ, ПРЕДИ НЕГО! ДАЛИ НЯМА ДА Е ПО-ДОБРЕ, ДА СЕ ПОСТЪПИ ТАРИКАТСКИ – С ДОБРО, СЪС СВОБОДА, НО ПЪЛНА, ДОРИ С ИЗМАМА, НО В НЕГОВА ПОЛЗА!? ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГО КАТО АВАНПОСТ В ПОЛЕТО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, А НЕ КАТО ТРОЯНСКИ КОН, ЗАЩОТО ДНЕС НАРОДЪТ Е ДРУГ - ИЗНЕНАДВАЩО, ДОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ НИ ПОЗНАВАТ. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГО – БЕЗ ДА НИ НАЛАГАТЕ ДА МРАЗИМ НЯКОГО И СИГУРНО ЩЕ СПОЛУЧИТЕ!

Предлагам добронамерено да се отречете от назиданието, като форма на държавни отношения и да се открият партньорството и помощта, защото е видно, че днес вървим след всички. Махнете символите и паметниците, остарели с времето и създаващи напрежение, създайте нови - негови, оправете историята и я заменете с истинската, освободете енергията и инициативата му, превърнете се в истински благодетели! След това, без да му натяквате за стореното, като малоумници, гледайте, как той ще ви благодари и ще заработи с вас! Променете подхода си, за да получите това, което искате! Народът знае, че ще ви преживее и е спокоен, без да му го казвате, защото е преживял, толкова много други и по-силни от вас! По-стар е от вашите народи, повече е преживял, създал е и е унищожил почти всички съществували империи до днес, и е оцелял! Вярвам, че и вие търсите оцеляване, нали?!

Смятам, че назиданието е признак на недораслост и нетактичност към народ, родоначалник на всички, живеещи днес в Европа, бели, а поведението ви не е в съзвучие с претенциите. Четете, учете се, за да знаете, и не приемайте измисленото за вярно, защото следващите поколения ще ви се смеят!

………………………………………….

Винаги съм се чудил, защо Османската империя, след като е водила подобна умна и прозорлива политика, изведнъж е спряла и се е отказала? Стимулирано умирайки! Та, нали тази малка територия, населена с по-стар народ от нейния е могла да я изтегли към високите технологични и културни нива на развитите европейски държави, за да я спаси и тя е знаела това, въпреки, че е знаела и, че този народ е бамбашка - друг, различен, чешит, недействителен, упорит и дързък, приспособим, но мразещ и презиращ роба, работлив и умен, но за своя сметка, горд и свободолюбив, по своему оцеляващ. Знаели са за него повече от някои съвременни българи, дори много повече от тези - неуките! При последното ми летуване в Белек, Анталия, все се шегувах с персонала на хотела и шефовете му, че те са един щастлив народ, че са се освободили от нашата опека овреме, почти невредими! Разбира се, говорех със смях и с добро чувство, като ги предупреждавах - да не повтарят миналите си грешки, за да оцелеят, ако искат!

…………………………………………………………

Лицето на всеки етнос е автентичният му фолклор и кухня, а на народа - сбора от тяхното разнообразие. Вижте нашите и ги сравнете с другите, ако щете ги сравнете с тези на комшиите, които вечно са ги крали и присвоявали, перчели са се с тях! Тогава да седнем и да поговорим. Прочетете Омир и Херодот, потърсете „Веда Словена“, събрана от учителя Иван Гологанов и издадена от хърватина Беркович, прочетете написаното от Николай Владикин, а вероятно и написаното от проф. Ростовцев, както един приятел ме съветва да направя, и престанете да си измисляте историята, както ви харесва, за да ви ползва! Защото измислиците няма да ви направят по-велики, а само по-лъжливи, като съседите ни от юг и запад! Може би щеискате да се придържате към мисълта на Джордж Оруел, че - „Контролирането на миналото, контролира бъдещето!“- и, която ще си позволя да допълня с това, чегопостигатсамо тези, които остават и имат бъдеще!

А, ако в тази връзка трябва да сравня човека с народа, ще използвам блестящата метафора на Х. Шоу – „Титлите са извънредно полезни. Те ни принуждават да се запознаем с много личности, които иначе биха останали изгубени в боклука“, придружена отново от коментара ми – че нито човек, нито народ може да избегне съдбата си, която сам твори! И, затова – по-кротко я карайте, не се правете на много големи и силни, нали, никой не знае, какво го чака зад ъгъла! Дръжте се, както подобава на велики народи, а не на народи - сбор от буболечки! Дали ще ме разберете си е ваша работа, още повече, че не съм този, който трябва да ви напомня това или да ви дава съвети.

………………………………………………………….

Написах това за всички, които могат да четат, да слушат и виждат, за тези, които се интересуват, стига да го разберат и анализират. Карайте с добро, а не с рогата напред и винаги с проникновен поглед в бъдещето!

Предлагам политиката да се поучи от архитектурата - как постъпват архитектите, когато става дума да се изгради нов или да се реконструира стар град. Да я последва, нали е близка до нея!

„ Посей помисъл – и ще пожънеш навик, посей навик – и ще пожънеш нрав, посей нрав – и ще пожънеш съдба!“ – пише Н. Райнов.

Михаил Петков / краят на март – началото на април 2016 г.    

 

Градски ескизи 1
Градски ескизи 2
Градски ескизи 3
Градски ескизи 4
Градски ескизи 5
Градски ескизи 6
Градски ескизи 7
Градски ескизи 8
Градски ескизи 9
Градски ескизи 10
Градски ескизи 11
Градски ескизи 12
Градски ескизи 13
Градски ескизи 14
Градски ескизи 15
Градски ескизи 16
Градски ескизи 17
Градски ескизи 18
Градски ескизи 19
Градски ескизи 20
Градски ескизи 21: Живот в паралелни светове
Градски езкизи 22: София и бъдещето й
Градски ескизи 23: Сладък живот
Градски ескизи 24: Време, пространство, семки
Градски ескизи 25: Още за конкурса
Градски ескизи 26: Търсене на смисъл в безмислени събития

Градски ескизи 27: Чадърът
Градски ескизи 28: Балон
Градски ескизи 29: Сън
Градски ескизи 30: Мъжки род
Градски ескизи 31: Камъчета
Градски ескизи 32: Боксьори
Градски ескизи 33: Какъв свят!
Градски ескизи 34: Нищо не е по-неясно от погрешното и сбърканото .../ Бодлер
Градски ескизи 35
Градски ескизи 36. Конкретика.
Градски ескизи 37. Градът и градската кухня /да се чете преди обед/
Градски ескизи 38. За едно шадраванче ли само става думa?
радски ескизи 39: Стига!
Градски ескизи 40: Южен парк
Градски ескизи 41: Апраксия в гробна тишина
Градски ескизи 42: Без песен
Градски ескизи 43: Градът и движенията в него

Градски ескизи 44: Престиж
Градски ескизи 45: Размисли за интелигентността 1
Градски ескизи 46: Размисли за интелигентността 2
Градски ескизи 47: Размисли за интелигентността 3
Градски ескизи 48: Размисли за интелигентността 4
Градски ескизи 49: Размисли за интелигентността 5
Градски ескизи 50: Размисли за интелигентността 6
Градски ескизи 51: Размисли за интелигентността 7
Градски ескизи 52: Kняжеската градина
радски ескизи 53: Политическите паметници
Градски ескизи 54: Размисли за интелигентността 8
Градски ескизи 55: С паркоустройство не се прави градоустройство!
Градски ескизи 56: Размисли за интелигентността 9
Градски ескизи 57
Градски ескизи 58
Градски ескизи 59: Творци на истории и приказки
Градски ескизи 60: Хармония
Градски ескизи 61: Въобръжение
Градски ескизи 62. Времена, хора, градове 1
Градски ескизи 63. Времена, хора, градове 2
Градски ескизи 64. Времена, хора, градове 3
Градски ескизи 65. Страх 1
Градски ескизи 66. Страх 2
Градски ескизи 67. Страх 3
Градски ескизи 68. Паметта на града.
Градски ескизи 69. Многообразие на видовете 1
Градски ескизи 70. Многообразие на видовете 2
Градски ескизи 71. Многообразие на видовете 3
Градски ескизи 72. Многообразие на видовете 4
Градски ескизи 73. Многообразие на видовете. Преображение 1
Градски ескизи 74. Преображение 2
Градски ескизи 75. Преображение 3
Градски ескизи 76. Преображение 4
Градски ескизи 77: Галилея
Градски ескизи 78: И няма край
Градски ескизи 79: Творци на бъдеще
Градски ескизи 80: Писмо до СОС и Кмета на София
Градски ескизи 81: Вкусът на детството
Градски ескизи 82: Въплъщение
Градски ескизи 83: Гладът на града
Градски ескизи 84: Лудостта на града
Градски ескизи 85: Лъжлив и измамен град
Градски ескизи 86: Защо? (1)
Градски ескизи 87: Защо? (2)
Градски ескизи 88: Защо? (3)
Градски ескизи 89: Защо? (4)
Градски ескизи 90: Защо? (5)
Градски ескизи 91: Размисли за трансмутацията
Градски ескизи 92. Страх 4
Градски ескизи 93: Сънят на града
Градски ескизи 94: Светлина и сянка
Градски ескизи 95: Злото на урбанизирания човек
Градски ескизи 96: Без шанс
Градски ескизи 97: Спомени
Градски ескизи 98: Интуитивни мисли
Градски ескизи 99: Маски
Градски ескизи 100: Южен парк 2
Градски ескизи 101: Гербът на банката
Градски ескизи 102: Човек и буболечка
Градски ескизи 103: Maщабът на града 3
Градски ескизи 104: Maщабът на града 4
Градски ескизи 105: Политически паметници 2
Градски ескизи 106: Наследство
Градски ескизи 107: Величие
Градски ескизи 108: Истина ли е?
Градски ескизи 109: Власт и Обич
Градски ескизи 110: Наслада и Утре
Градски ескизи 111: Колко много
Градски ескизи 112: Колко много 2
Градски ескизи 113: Цивилизацията на Европa 1
Градски ескизи 114: Цивилизацията на Европa 2
Градски ескизи 115: Цивилизацията на Европa 3
Градски ескизи 116: Заразата на самохвалството 1
Градски ескизи 117: Цивилизацията на Европa 4
Градски ескизи 118: Sofiasko
Градски ескизи 119: Дар от съдбата
Градски ескизи 120: Деца и внуци
Градски ескизи 121: Обединението не прави силата!
Градски ескизи 122: Мир
Градски ескизи 123: И аз
Градски ескизи 124: Заразата на самохвалството 2
Градски ескизи 125: Живот в града
Градски ескизи 126: Инерция
Градски ескизи 127: Преселения
Градски ескизи 128: Още за ЦГЧ
Градски ескизи 129: Бъдещето на градовете
Градски ескизи 130: Страх 5
Градски ескизи 131: Страх 6
Градски ескизи 132: Страх 7
Градски ескизи 133: Размисли за града и архитектурата 1
Градски ескизи 134: Размисли за града и архитектурата 2
Градски ескизи 135: Размисли за града и архитектурата 3
Градски ескизи 136: Размисли за града и архитектурата 4
Градски ескизи 137: Размисли за града и архитектурата 5
Градски ескизи 138: Водата на града
Градски ескизи 139: Kражбата на Божия служител
Градски ескизи 140: Чалга в градската архитектура
Градски ескизи 141: Някой ме закриляше
Градски ескизи 142: Напуши ме смях
радски ескизи 143: Tворчеството на човека
Градски ескизи 144: Колко много 3
Градски ескизи 145: Колко много 4
Градски ескизи 146: Aсансьор
Градски ескизи 147: Градска бъркотия
Градски ескизи 148: Канибали... или ескиз за непочтеността
Градски ескизи 149: Черно и бяло
Градски ескизи 150: Сурикати
Градски ескизи 151: Глобализация
Градски ескизи 152: Политически паметници 3
Градски ескизи 153: За хората и обществото – от вчера и днес
Градски ескизи 154: Лидери
Градски ескизи 155: Кой е творецът?
Градски ескизи 156: Семки и бонбонки
Градски ескизи 157: R.I.P. Тери Пратчет
Градски ескизи 158: Проклет да си!
Градски ескизи 159: Гнусливи сравнения
Градски ескизи 160: Затъмнение
Градски ескизи 161:Скици
Градски ескизи 162: Oбяснение, но не в любов
Градски ескизи 163: Колко много 5
Градски ескизи 164: Скици 2
Градски ескизи 165: Честито
Градски ескизи 166: Задушница
Градски ескизи 167: Наглост
Градски ескизи 168: Легенди 1
Градски ескизи 169: Легенди 2
Градски ескизи 170: Легенди 3
Градски ескизи 171: Скица за арх. Сава Бобчев
Градски ескизи 172: Колко много 6
Градски ескизи 173: Колко много 7
Градски ескизи 174: Колко много 8
Градски ескизи 175: Колко много 9
Градски ескизи 176: Градоустройството на София - 1
Градски ескизи 177: Градоустройството на София - 2
Градски ескизи 178: Градоустройството на София - 3
Градски ескизи 179: Услугата
Градски ескизи 180: Проект “Долен Дунав - Рейн” - Европейска интеграция
Градски ескизи 181: Архитект Кирил Бойчев
Градски ескизи 182: In memoriam, in honorem
Градски ескизи 183: Спомени 2
Градски ескизи 184: Вината на Сара
Градски ескизи 185: Скици 3
Градски ескизи 186: Ние с живота
Градски ескизи 187: Забележки към Създателя
Градски ескизи 188: Форма
Градски ескизи 189: Скици 4
Градски ескизи 190: Светът на буболечките
Градски ескизи 191: Красота
Градски ескизи 192: Желание
Градски ескизи 193: Сенки
Градски ескизи 194: Сенчестите хора
Градски ескизи 195: Красота 2
Градски ескизи 196: Изгревът
Градски ескизи 197: Скици 5
Градски ескизи 198: Човек и пространство
Градски ескизи 199: Звуци в ухото
Градски ескизи 200: Мармалад
Градски ескизи 201: Изисквания за приличие
Градски ескизи 202: Урбанистични перспективи
Градски ескизи 203: Шести септември!
Градски ескизи 204: Възпитание на вкус
Градски ескизи 205: Гениалност
Градски ескизи 206: Копай тук!
Градски ескизи 207: Отново за София
Градски ескизи 208: В този град Ловеч...
Градски ескизи 209: Изборът
Градски ескизи 210: Да не ви дреме!
Градски ескизи 211: Експериментът
Градски ескизи 212: Решение
Градски ескизи 213: Обич
Градски ескизи 214: Архитект ли е, не ми го хвали!
Градски ескизи 215: В страната на чудесата*
Градски ескизи 216: Ако...
Градски ескизи 217: Фантастични илюзии
Градски ескизи 218: Ценности
Градски ескизи 219: Окрадена Сердика, обрулена София!
Градски ескизи 220: Празни съдове
Градски ескизи 221: Ексхибиционизъм 1
Градски ескизи 222: Ексхибиционизъм 2
Градски ескизи 223: Деградация или глобализация?
Градски ескизи 224: Преображение 5
Градски ескизи 225: Уфологичен проект
Градски ескизи 226: Уфологичен проект 2
Градски ескизи 227: Вяра и…невяра 1
Градски ескизи 228: Вяра и…невяра 2
Градски ескизи 229: А сега, накъде?
Градски ескизи 230: Клише
Градски ескизи 231: Казах го преди време
Градски ескизи 232: Отново за София 2
Градски ескизи 233: Отново за София 3
Градски ескизи 234: Отново за София 4
Градски ескизи 235: Преображение 6
Градски ескизи 236: Безусловна подкрепа!
Градски ескизи 237: Вяра и…невяра 3
Градски ескизи 238: Поглед към човека и мястото, в което живее
Градски ескизи 239: Гражданинът
Градски ескизи 240: Селянинът
Градски ескизи 241: Бих живял ...
Градски ескизи 242: Сграда на годината
Градски ескизи 243: Кръговрати
Градски ескизи 244: Бялата брада
Градски ескизи 245: Все някой, някога ще вдене!
Градски ескизи 246: Хора и богове
Градски ескизи 247: Пластелини или странностите човешки
Градски ескизи 248: Под един покрив
Градски ескизи 249: Искам
Градски ескизи 250: Скици 6
Градски ескизи 251: Скици 7
Градски ескизи 252: Проект "Раковски"
Градски ескизи 253: Заедно и подчинени
Градски ескизи 254: Под един покрив 2 - Етноси
Градски ескизи 255: Искам 2
Градски ескизи 256: Кристо
Градски ескизи 257: Водата
Градски ескизи 258: Запек
Градски ескизи 259: Мислим ли и….. ако да, какво правим?
Градски ескизи 260: С.Е.М.!!
Градски ескизи 261: С.Е.М. 2!!
Градски ескизи 262: Красота и ум
Градски ескизи 263: Блато
Градски ескизи 264: Красота и ум 2
Градски ескизи 265: Грозно, по-грозно …… малоумно!
Градски ескизи 266: Глупост
Градски ескизи 267: От незнание ли, от глупост ли ...
Градски ескизи 268: Смяна
Градски ескизи 269: Пророци

 

 

 

 

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions