КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Конкурси
Wienerberger Brick Award 2022 - международен архитектурен конкурс
Петък, 15 Януари 2021 14:36
 CBME EVN BAW 2016 BOK PHO Espriss Café 004

Номинации се приемат до 28.02.2021.
 

Винербергер ЕООД има удоволствието да покани всички български архитекти и проектанти да се включат в националната селекция за участие в международния архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award 2022.

Целта на конкурса е да покаже, че тухлата е не само изключително универсален строителен материал, но и модерен и креативен. В същото време конкурсът проследява съвременното развитие и тенденциите в международната керамична архитектура и забележителното ѝ разнообразие от приложения. Wienerberger Brick Award се организира за първи път през 2004 г. Оттогава на всеки две години се откриват и награждават най-креативните и най-забележителните керамични архитектурни произведения от цял свят. Наградният фонд е € 34 000. Следващите награди Brick Award ще се връчат през 2022 година.

Заявете своето участие в Wienerberger Brick Award 2022 сега!


Победителите в националната селекция ще продължат надпреварата в международния конкурс.

Условия за участие за Brick Award 2022

·        Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.)

·        Година на завършване на сградата – 2020/2021 г.

·        Без ограничения във вида строителните работи - ново строителство, пристрояване, реставрация, интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.

·        Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, селскостопански обекти и др.

·        Категориите са както следва: Усещане у дома, Да живеем заедно, Да работим заедно, Споделени обществени пространства и Нестандартно решение.

Необходими документи:

·        Попълнен формуляр – заявка за участие

·        Представителни снимки на реализираната сграда с висока резолюция

·        Архитектурни планове на сградата (типово разпределение и фасади)

·        Обяснителна записка (макс. 1 стр. А4)

·        Попълнен формуляр - декларация за авторски права

За регистрация в Wienerberger Brick Award 2022 : ТУК

За повече информация относно конкурса : ТУК

източник: https://www.wienerberger.bg/

 
Конкурс за паметник на Захарий Стоянов
Петък, 02 Март 2018 12:39
zahari stoyanov

Вдигат паметник на Захарий Стоянов

Инициативен комитет за изграждане на паметник на Захарий Стоянов в София, с председател Димитър Главчев, обяви конкурс за идеен проект. В конкурса могат да участват, скулптури, художници, архитекти или творчески колективи. Срокът на конкурса е от 1 март 2018 г до 15 май 2018 г.

Ще бъдат присъдени три награди:
Първа - 2000 лв
Втора - 1000 лв
Трета – 500 лв.

Визата за проучване и проектиране, издадена от главен архитект на София е в пространството на градината Кристал в София, район Средец.

Конкурсната програма и материалите към нея могат да бъдат получени всеки ден от понеделник до петък от 10 до 15 ч. на адрес: София, бул. Дж.Баучер № 76, (сградата на БЧК), ет. 3., кабинет № 303 от г-жа Спаска Тасева, член на Инициативния комитет.

Телефони за връзка: 02812 2813 и 0888273065 /standartnews.com

 
НОВ ЦЕНТЪР НА БОРОВЕЦ : МЕЖДУНАРОДЕН АРХИТЕКТУРЕН КОНКУРС​
Петък, 13 Октомври 2017 12:01
 13512117 1048811191878337 625479499417373987 n

НОВ ЦЕНТЪР  НА БОРОВЕЦ : МЕЖДУНАРОДЕН АРХИТЕКТУРЕН КОНКУРС​


ВЪЗЛОЖИТЕЛИ
По повод отбелязването на 120 години от основаването на най-стария български планински курорт Боровец, Община Самоков заедно с партньорите си - Камара на архитектите в България, Съюз на Архитектите в България и Съюз на урбаниститие в България, обявяват международен архитектурен конкурс за територията “Златният триъгълник” в курорта.

ОСНОВНА ЦЕЛ
Основната цел на конкурса е да събере широк спектър и на високо ниво идейни проекти за устройственото развитие и архитектурния облик на територията, от които да се излъчи подходящ за Визията на Общината за развитието на курорта проект за етапна реализация.

ФОРМАТ
Конкурсът е международен, анонимен, едноетапен и с награди.

СТОЙНОСТ
Общата стойност за реализация на инвестиционното намерение е до 60 млн лева без ДДС, при реализация на максимално допустимите устройствени показатели - застроена площ (ЗП) от 5 285 м2; разгърната застроена площ (РЗП) от 22 019м2 ; подземна застроена площ с възможност за два подземни етажа с обща площ

от 14 092 м2; вертикална планировка от 5 285 м2 ; паркоустройство от 7 046 м2.

Хонорарът за проектиране е до 1 011 108 лв без ДДС  (28 лв/кв.м РЗП и подземна застроена площ).

НАГРАДИ
Конкурсът предвижда присъждането на общо пет премии на отличените и класирани от журито проекти както следва:

    I място – 20 000 лв. и право за директно договаряне на работна фаза на инвестиционния проект на стойност от 28 лв/кв.м без ДДС.

    II място – 12 000 лв.

    III място – 8 000 лв.

    Две премии от по 5 000 лв. на отличени от журито проекти.

СРОК ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ - 10 ЯНУАРИ 2018 / 17:30 GMT+2

ЗАДАНИЕ : ТУК

Повече информация: https://www.borovetscompetition.com/

 
АРХИТЕКТУРЕН ПЛЕНЕР Хвани се в Таляна
Вторник, 05 Септември 2017 13:57
plainair FB bg
plainair FB bg

В периода от 27.09. до 03.10.17 г. ще се проведе младежки архитектурен пленер – „Хвани се в Таляна“. Организатор на пленера са КАБ РК Варна и САБ Дружество Варна в рамките на Варна ЕМс2017

В пленера ще вземат архитекти в екипи по 4 човека, двама от които трябва да са под 35г.
Пленерът цели да подпомогне Община Варна в стемежът й да развие част от гръцката махала, като я превърне в зона за иновации, арт квартал и младежка зона. Обект на пленера са градските пространства, силуетите и туристическите маршрути, които ще бъдат разгледани. Като търсеният резултат от пленера е участниците да разработят и представят стратегия за развите на зоната, решения за визията на обществените пространства, адаптирането им спрямо нуждите на младите хора и спецификата на бъдещите демографски процеси. Разработените проекти ще бъдат подложени на обществено обсъждане и предоставени на Община Варна.

 
ТОПЛОЦЕНТРАЛАТА - Aрхитектурен конкурс
Петък, 24 Март 2017 13:43
konkurs.toplo

Столична община кани архитекти в открит конкурс за реконструкция на сградата на бившата топлоцентрала на НДК и превръщането ѝ в център за изкуство и култура. Целта е да се създаде място за изява на независимите артисти в България и да се докаже, че изоставените индустриални пространства в градската среда имат потенциал за нов живот.

Повече информация за конкурса можете да откриете ТУК.

 

 
Обявиха конкурс за идеен проект за залата в областна администрация на Стара Загора
Вторник, 06 Декември 2016 03:25

Обявена е открита процедура за идеен проект за залата в сградата на областна администрация: интериор, екстериор, съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация, декоративно и сценично енергоефективно осветление, постигане на максимална акустика, цялостен ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Необходимо е обезпечаване на обекта с всички необходими характеристики, отговарящи на противопожарни, архитектурни и санитарно-хигиенни норми, като подсигуряване на евакуационни изходи, прилагане на съответния клас негорими материали за зала с такъв капацитет, в съответствие с нормативната уредба. 

Концертната зала се намира в сградата на областна администрация на част от първи и втори етаж. Разполага със самостоятелен вход на север с достъп към пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики". Състои се от входно фоайе с гардероб, концертна зала със сцена, гримьорни, помощни помещения и санитарни възли. Чрез две панорамни стълби във фоайето от изток и запад се достига до следващото ниво, където се намира балконът на залата. Тук са разположени фоайе с панорамна гледка към пешеходната зона, гримьорни, помощни помещения и санитерни възли.

02

Към момента залата е с капацитет 600 седящи места. Тя е с течове от покрива, системата за отопление и вентилация не функционира, няма изградена климатична инсталация, електрическите инсталации са амортизирани и неефективни. Оборудването и облицовките по стени и тавани са морално остарели, съществуващите материали и столове не отговарят на противопожарните норми.

Сградата е строена през 1979г. Отвън е с каменна облицовка и алуминиева дограма. Конструкцията е масивна стоманобетонна. В залата се провеждат различни културни мероприятия, театрални представления, концерти и други. Тя се намира в центъра на града с достъп до пешеходната зона, която също предстои да се реконструира

За класирания на първо място участник в откритата процедура наградата е 4 000 лв., за второ място - 2000 лв., а за трето -1 000 лв. Наградният фонд се изплаща на класираните на първите три места участници не по-късно от 30 дни след приключване на журирането на конкурса и след влизане в сила на решението на възложителя. Възложителят сключва договор по представения в документацията проект с класирания на първо място участник.   

Срокът за получаване на проекти или на заявления за участие е 20 януари 2017г., 15:00 часа.

Всички пдробности - тук.

 
Източник: http://citybuild.bg
 
Идеен проект за обновяване на Младежкия дом във Варна
Вторник, 22 Ноември 2016 23:55
01

Конкурсът е за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство.

Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България обявиха конкурс за изработка на идеен архитектурен проект за Младежкия дом в града. Целта е цялостно обновяване на сградата по повод избора на Варна за Европейска младежка столица 2017 г. 


Срокът за предаване на проектните разработки е 19 декември. Обсъждането, оценката и класирането на проектите ще се проведе до десет календарни дни. За класираните на първите три места са предвидени парични награди съответно 3 000 лв - за първо, 2 000 лв - за второ, и 1 000 лв за трето място. От трите проектни разработки ще бъде направен избор за възлагане на следваща фаза на проектиране (технически архитектурен проект и работни детайли) на инвестиционен проект, необходим за осъществяване на това инвестиционно намерение.


Желаещите да участват в конкурса могат да получат изходни данни и материали от арх. Илиян Парашкевов, младши експерт част „Архитектура", Дирекция АГУП в сградата на Община Варна, бул. „Осми Приморски полк" № 43, ет. 5, стая 508. Повече информация може да бъде получена на телефон 052/ 820-146. Материалите ще бъдат достъпни на електронната страница на Община Варна www.varna.bg.

 
Източник: http://citybuild.bg
 
Kонкурс за архитектурни проекти "Животворна светлина"
Сряда, 09 Ноември 2016 20:25
 01
Уважаеми Архитекти, 

Имаме удоволствието да обявим третото издание на конкурса за архитектурни проекти, демонстриращи възможностите за използването на покривни прозорци в България - "Животворна светлина 2016 г."

Тазгодишната тема е:
 “Съчетаване на българската архитектура със световните модерни тенденции.” 
 
За всяка категория има обявена награда. От всички участвали ще се избере и голямата награда, без значение в коя категория е бил регистриран проектът. 

Наградите са три! По 500 лева за категориите "Фамилна Къща" и "Жилищни и обществени сгради" и 2000 лева за големия победител в конкурса.
Краен срок за изпращане на проекти до 02 Декември 2016 г
Всеки, който изпрати своя проект до 20 ноември 2016 ще получи специална юбилейна бутилка вино от VELUX по случай нашата 75 годишнина.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА КОНКУРСА
Научете повече за конкурса и миналогодишните издания ТУК

Очакваме Вашите проекти в указания срок. 
Успех на всички участници. 
Екипът на VELUX.
 
Архитектурен конкурс от Съюза на московските архитекти
Вторник, 01 Ноември 2016 19:59
02
01
 
Архитектурен конкурс "Топлоцентралата"
Вторник, 11 Октомври 2016 19:23
01

Столична община кани архитекти в открит конкурс за реконструкция на сградата на бившата топлоцентрала на НДК и превръщането й в център за изкуство и култура. Целта е да се създаде място за изява на независимите артисти в България и да се докаже, че изоставените индустриални пространства в градската среда имат потенциал за нов живот.

Следете конкурса на http://toplocentralata.com/

 
Още статии...


Страница 1 от 26
Copyright © 2021 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions