КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Градски ескизи 276: Зависимост и хибридация 2

Вторник, 17 Май 2016 00:00
01

Градски ескизи 276
Зависимост и хибридация 2

 
...продължение на Градски ескизи 275:

Не е възможно светът, в който живеем, да съществува без религии, без идеологии, без системни философски, икономически, социални и политически манипулации, без трансгранични партии и главатари – нищо, че ще е по-добър, ако липсват. Не е възможно да съществува без производители и търговци на оръжие, без фабриканти на дрога и отровни медикаменти – въпреки, че би се превърнал в по-добър свят. Не би могъл да съществува и без създаване на подходящите конспиративни ситуации, без идиотските религиозни и политически увлечения, защото, създаващите ги, са изявените деца на всемирната човешка непълноценност! Не биха могли да изчезнат и, приспособяващите се и нагаждащи се инсекти, тъй като са продукти на своите цивилизации,

нито е възможно да се появят, положителни и неочаквани за обществата, резултати, без помощта на ума, разума и труда на всички, въпреки машинациите на противниците им ! Дори, ако се появят – светът, едва ли, ще стане друг! Днес, той продължава да е свят на унищожението, в най-различните му форми и състояния, наложени от едни и стриктно изпълнявани от други, като нас! Това се отнася с пълна сила, както за мнозинствата граждани, така и за етническите, и за държавните форми на обединение, и управление!

………………………………………..

Замисляли сте се, че поредното издание на българската държавност, след 1878 г. е било политически самостоятелно изключително кратко време - през не повече години от пръстите на двете ми ръце! Подвуумих се да напиша – на едната ръка, но реших, че и двете времеви рамки, също ще са неточни, която и от тях да приема за вярна. Пред всички ни стои въпросът – кога, най-сетне, ще станем свободна държава? Ще станем ли, изобщо някога, отново свободни хора и независим народ?

Ще приема, че естествените биологичните процеси ще спасят България от пълното й културно, политическо и икономическо изчезване! Както винаги до сега! Изглежда поне, че други реформи не биха повлияли на оцеляването на етноса ни, освен, ако не се събуди! Той се намира в състояние на хибридизация и може би, затова изпада, така често, в една или друга зависимост. Вярвам, че на всички е ясно, но ще го кажа -

Ние не сме свободни! Все още сме, ту в едно, ту в друго състояние на робство, съответстващо на времето и отношенията в човешката цивилизация!

Трябва да изчезнат поколенията, пренасящи бацила на унищожението и проскинезата, с които човечеството и конкретно народа ни, бяха заразени от поредицата човеконенавистни религиозни и политически, идеологически и икономически доктрини. Не съм еволюционен биолог, няма и да раздувам неоригинални социални идеи, но - защо не се замислим? Съзирам, навсякъде - съвременната антропофагия и това ме озадачава! Навред личат следи от действия на човекоядството и от още по-красноречивото, и точно казано – човешко унищожение!

Заслужили ли сме си го? Защо не се опълчим и не потърсим своите интереси, а мълчим? Защо търпим да ни насаждат чужд морал, защо обслужваме чужди интереси - като роби, все като роби, някому?

У нас, ясно се вижда жаждата за геополитическа доминация на едни, за политическо и икономическо робство, в други, за културно и териториално - в трети, и навред слугинаж! Всички развяват лозунга за братство, равенство и свобода, а без свян се отдават на противоположния – разделяй политически и икономически владей, усвоили до съвършенство съвременните форми на людоедство! Считам, че те харесват повече земята ни и затова искат да ни изядат! Искат да я ползват за свои геополитически цели. Но, лесно ли се яде духа на толкова древен и жилав народ? Колко дълго ще ни джвакат и предъвкват, преди да ни изплюят?

Предполагам, че и вие виждате същите или подобни на моите наблюдения. Какво следва да правим, за да ги спрем? Как трябва да постъпят нормалните, за да преустановят унищожението, имитацията и отнемането живота на етноса ни, без да се надяваме, разбира се, че ще успеем да преодолеем самоизяждането си? Как да преустановим кича, чалгата и културната импотентност на ниските умствени нива? Как да преодолеем политическата, културната и икономическата некомпетентност, ядящи народа и особено тези, наели се да го „управляват“? Бихме ли могли да прекъснем манипулацията и заблудата? Как да се отървем от мастурбациите на религиите, от измамите и шмекериите на политическите партии и техните словоблудства, от техните користни цели? Защо забравихме за духа на рода и земята ни - самоунищожавайки се, заради тяхното нечистоплътие!?

Питали ли сте се, какво оставяме след себе си?

Оставяме своята безотговорност, все по-ниската си култура и принадлежността си към белите, зелените или червените байраци на партиите на буболечките, а не следи от ума и разума на достойни хора! Там, ако погледнем нагоре -

„Има птичи пътища, а дири по небето няма…Нещо е живяло, отминало – оставяйки ни нещо“ - Уилям Уортън / Albert William Du Aime / 1925-2008, /„Пилето“ / 1978 г. - посвещение /

Замислих се над прекрасната метафора и се взрях, но нищо не успях да видя, колкото и да се взирах. Нищо не виждам и днес. Не виждам дири - ни птичи, ни човешки, нито горе по небето, нито тук на земята, а само следи от техни имитации, родени от безнадеждното състояние на болните от антропофагия хора. Оставени от людоеди и човекоядци! Само! Защото другите деца на Майката-Природа са справедливо оправдани, заради своите действия и място в хранителната верига. На тия „хора“ и лицата им са измамни, и лъжливи, нагли и безпощадни, безапелационни, сякаш са лица не на хора, а на озверели инсекти! Техните следи ли оставяме?

Кой уби чувството за единност и дълг към народа, кой пусна бацила на безразличието, кой разпали етническите „войни“, кой допусна толерирането на етническа основа - не съществувало по нашите земи, кой окраде духовното му богатство, кой изяде създаденото и защо го затри? Кои са тези, които програмираха и заложиха капана на малоумието и безнаказаността, на кражбата и чалгата при възпитанието на децата и народа? Кои са тези, които разкриха екрана на голотата и простотията? Знаем ли, чии интереси се задоволяват с насаждането на тази зараза? Знаем ли нещо за целите и последствията от тях?

Дали тези, които окрадоха и манипулираха народа, и които се надпреварват да слугуват на чуждите нечестиви „игри“, са станали по-умни, по-весели и по-жизнени от ограбените? Трябва да си отворим очите и съзнанието, да открием източниците и да ги изправим пред моралния съд на народа! Докато не е станало твърде късно!

Време е да се преустанови толерирането на незнаещи българската азбука и език, на необразовани и самозвани партийни специалисти и всякаква друга паплач от услужливи земноводни, от не летящи птици, от топлокръвни животински видове от подземния свят!

Време е да се сложи ред в държавата ни, ако държим да живеем в нея! Време е да се вмени дълг и отговорност към род и Родина на всеки, дишащ нейния въздух и живеещ на нейната територия! Трябва да се положат основите на ново самостоятелно държавно, икономическо, образователно, културно и социално управление! Трябва да се изгради нейната политическа самостоятелност! Трябва да се използва пълния капацитет на народа! Нужно е да се преобразува държавата и да се промени управлението на целите й, защото, ако се правим, че не виждаме и не чуваме, идващото скоро ще ни прегази! Практикуваното днес управление не е наше, то подхранва и задоволява чужди интереси. Всички знаем и виждаме това, и тъпо мълчим, приспособявайки се!

……………………………

Защо не се огледате? Има ли сред управляващите читави, с ум в главата? Ако има – да ги използваме, ако няма, пак да ги използваме, но за друго - нуждаещо се от по-елементарни умствени възможности. Трябва да се използва пълноценно капацитета на народа, неговата предприемчивост и трудолюбие!

……………………………

Съветвам ви да прочетете „Възхвала на глупостта“ на Еразъм Ротердамски и „Държавата“ на Платон?! Започнете, както изисква традицията – от началото към края, а след това може и разбъркано да четете, както сте свикнали! Ще разберете всичко за глупостта - за своята и за моята, и за тая, на останалите. Ще разберете, че Държавата трябва да се управлява от умни и опитни, а не от случайни! Не от имитатори, а от знаещи и притежаващи градивен опит, натрупван от живелите преди и знания, постигнати от тях, от тия - с качествен ум и рационален разум, от тия, които носят дългът, честта и достойнството си, винаги и навсякъде със себе си!

Omnia mecum porto!”- цялото си богатство / мъдростта / нося със себе си.

Днес, българската административна класа, като че ли, не признава биологичните закони - сякаш живее замаяна в своя нереален свят, а народът шляпа гладен и травмиран около тях и нея, и се чуди, как да се освободи, за да работи!

Кога ще се разбере, че семействата на хлебарките, винарките, червеите, плужаците и охльовите, мишките, поровете и невестулките, пуяците, патките и кокошките не могат да се използват за човешки дейности?! Те продължават да са нужни на Природата като елементи на нейното усъвършенстване, защото еволюционното биологично развитие на видовете, никога не е спирало. Същото се случва и с народите - пак така, бавно и незабележимо за едни, невъзможни и трудни за използване, и бурно – за други! Случва се, защото всеки човек се различава от останалите живи видове по ума и разума си, и по широтата на творческото си въображение!

Привличат го ширините и висотите на птичето небесно царство, иска и наистина лети като тях - с мечти и идеи, а ходи по земята, свързан и безнадеждно окован от късогледството и нечистоплътието на други, уж и те човеци! Но, никой не се е родил на земята, за да плачи и да се оплаква, тъй като работата и децата го чакат и няма време за измислици, а животът му тук не е измислен и не е на ужким! Както на тия, късогледите!

Привличат го хоризонтите и безкрая на морето – хем синьо, хем зелено, но винаги с пръски черно, заедно с непрестанно отдалечаващия се хоризонт. Стъпи ли на брега, отново го заливат вълните на имитацията, на лъжата и антропофагията. Търси тук, търси там, а човешкото - го няма! Среща паразити, ялови в същността си непродуктивни хора, които тровят живота на малкото нормални и се чуди, и се пита – възможно ли е това? Започва да мисли, как да го облагороди, търси реда и мярката, пита се, кой ще му помогне? Години търси етиката и морала, десетилетия, и накрая разбира, че те съществуват, но само като виртуални понятия и обречени думи! Мисли, че твори, а то е само едно илюзорно оплождане на безсилната му мисъл! Няма други думи, дори написаните са много - светът на измислицата и илюзията, на непочтенността и жаждата за чуждото, са доминиращи!

Не бъди глупав и не показвай ум! - ни учат мъдрите… И всеки разбира, макар и късно, че никой не може и не иска, нещо да променя! Животът на манипулиращите е задоволен и не е необходимо да се грижат за мнозинството, а навред луди ръсят слова и извършват действия, подобни на нормалното човешко поведение, а като се обърнеш, виждаш – само имитациите му!

Ще попитате, каква е имитацията, какво имитира, кого? Тя е многолика, имитира всичко, тя е целенасочена - човешка, културна, морална, политическа, икономическа и дори зловредна здравословна заблуда, ако може така да се свържат законодателните и административни занимания у нас, свързани с опазване на законите за развитие на индустрията и икономиката, на културата и образованието или с профилактиката на здравето на всеки от нас, с глагола имитирам, определящ действията, на забавляващите се с тях. Те им пречат да виждат и разбират процесите в обществото и отношението им, към случващото се в света! Не биха и могли, защото скоростта на промените е различна и зависи от интелектуалния багаж на управляващите ги.

Толерирането на зависими и малоумници е пагубно за всяка държава, за всяка икономика и политика, пагубно е влиянието му върху културата и образованието, изкуството и науката! Защото е подобно на регреса! Той също е посока на развитие, но обратна на логиката и естеството на живота. Особено вредно е влиянието му при управлението на града! Знаете това, разбира се – нали, ежедневно го наблюдавате. То потвърждава аксиомата, че няма умен човек, заел се с управление на другите и на града им, а, ако има – то е случайно или грешка, или с колосална полза.

Михаил Петков / Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. / 03 - 15. 2016 г.

 

Градски ескизи 1
Градски ескизи 2
Градски ескизи 3
Градски ескизи 4
Градски ескизи 5
Градски ескизи 6
Градски ескизи 7
Градски ескизи 8
Градски ескизи 9
Градски ескизи 10
Градски ескизи 11
Градски ескизи 12
Градски ескизи 13
Градски ескизи 14
Градски ескизи 15
Градски ескизи 16
Градски ескизи 17
Градски ескизи 18
Градски ескизи 19
Градски ескизи 20
Градски ескизи 21: Живот в паралелни светове
Градски езкизи 22: София и бъдещето й
Градски ескизи 23: Сладък живот
Градски ескизи 24: Време, пространство, семки
Градски ескизи 25: Още за конкурса
Градски ескизи 26: Търсене на смисъл в безмислени събития

Градски ескизи 27: Чадърът
Градски ескизи 28: Балон
Градски ескизи 29: Сън
Градски ескизи 30: Мъжки род
Градски ескизи 31: Камъчета
Градски ескизи 32: Боксьори
Градски ескизи 33: Какъв свят!
Градски ескизи 34: Нищо не е по-неясно от погрешното и сбърканото .../ Бодлер
Градски ескизи 35
Градски ескизи 36. Конкретика.
Градски ескизи 37. Градът и градската кухня /да се чете преди обед/
Градски ескизи 38. За едно шадраванче ли само става думa?
радски ескизи 39: Стига!
Градски ескизи 40: Южен парк
Градски ескизи 41: Апраксия в гробна тишина
Градски ескизи 42: Без песен
Градски ескизи 43: Градът и движенията в него

Градски ескизи 44: Престиж
Градски ескизи 45: Размисли за интелигентността 1
Градски ескизи 46: Размисли за интелигентността 2
Градски ескизи 47: Размисли за интелигентността 3
Градски ескизи 48: Размисли за интелигентността 4
Градски ескизи 49: Размисли за интелигентността 5
Градски ескизи 50: Размисли за интелигентността 6
Градски ескизи 51: Размисли за интелигентността 7
Градски ескизи 52: Kняжеската градина
радски ескизи 53: Политическите паметници
Градски ескизи 54: Размисли за интелигентността 8
Градски ескизи 55: С паркоустройство не се прави градоустройство!
Градски ескизи 56: Размисли за интелигентността 9
Градски ескизи 57
Градски ескизи 58
Градски ескизи 59: Творци на истории и приказки
Градски ескизи 60: Хармония
Градски ескизи 61: Въобръжение
Градски ескизи 62. Времена, хора, градове 1
Градски ескизи 63. Времена, хора, градове 2
Градски ескизи 64. Времена, хора, градове 3
Градски ескизи 65. Страх 1
Градски ескизи 66. Страх 2
Градски ескизи 67. Страх 3
Градски ескизи 68. Паметта на града.
Градски ескизи 69. Многообразие на видовете 1
Градски ескизи 70. Многообразие на видовете 2
Градски ескизи 71. Многообразие на видовете 3
Градски ескизи 72. Многообразие на видовете 4
Градски ескизи 73. Многообразие на видовете. Преображение 1
Градски ескизи 74. Преображение 2
Градски ескизи 75. Преображение 3
Градски ескизи 76. Преображение 4
Градски ескизи 77: Галилея
Градски ескизи 78: И няма край
Градски ескизи 79: Творци на бъдеще
Градски ескизи 80: Писмо до СОС и Кмета на София
Градски ескизи 81: Вкусът на детството
Градски ескизи 82: Въплъщение
Градски ескизи 83: Гладът на града
Градски ескизи 84: Лудостта на града
Градски ескизи 85: Лъжлив и измамен град
Градски ескизи 86: Защо? (1)
Градски ескизи 87: Защо? (2)
Градски ескизи 88: Защо? (3)
Градски ескизи 89: Защо? (4)
Градски ескизи 90: Защо? (5)
Градски ескизи 91: Размисли за трансмутацията
Градски ескизи 92. Страх 4
Градски ескизи 93: Сънят на града
Градски ескизи 94: Светлина и сянка
Градски ескизи 95: Злото на урбанизирания човек
Градски ескизи 96: Без шанс
Градски ескизи 97: Спомени
Градски ескизи 98: Интуитивни мисли
Градски ескизи 99: Маски
Градски ескизи 100: Южен парк 2
Градски ескизи 101: Гербът на банката
Градски ескизи 102: Човек и буболечка
Градски ескизи 103: Maщабът на града 3
Градски ескизи 104: Maщабът на града 4
Градски ескизи 105: Политически паметници 2
Градски ескизи 106: Наследство
Градски ескизи 107: Величие
Градски ескизи 108: Истина ли е?
Градски ескизи 109: Власт и Обич
Градски ескизи 110: Наслада и Утре
Градски ескизи 111: Колко много
Градски ескизи 112: Колко много 2
Градски ескизи 113: Цивилизацията на Европa 1
Градски ескизи 114: Цивилизацията на Европa 2
Градски ескизи 115: Цивилизацията на Европa 3
Градски ескизи 116: Заразата на самохвалството 1
Градски ескизи 117: Цивилизацията на Европa 4
Градски ескизи 118: Sofiasko
Градски ескизи 119: Дар от съдбата
Градски ескизи 120: Деца и внуци
Градски ескизи 121: Обединението не прави силата!
Градски ескизи 122: Мир
Градски ескизи 123: И аз
Градски ескизи 124: Заразата на самохвалството 2
Градски ескизи 125: Живот в града
Градски ескизи 126: Инерция
Градски ескизи 127: Преселения
Градски ескизи 128: Още за ЦГЧ
Градски ескизи 129: Бъдещето на градовете
Градски ескизи 130: Страх 5
Градски ескизи 131: Страх 6
Градски ескизи 132: Страх 7
Градски ескизи 133: Размисли за града и архитектурата 1
Градски ескизи 134: Размисли за града и архитектурата 2
Градски ескизи 135: Размисли за града и архитектурата 3
Градски ескизи 136: Размисли за града и архитектурата 4
Градски ескизи 137: Размисли за града и архитектурата 5
Градски ескизи 138: Водата на града
Градски ескизи 139: Kражбата на Божия служител
Градски ескизи 140: Чалга в градската архитектура
Градски ескизи 141: Някой ме закриляше
Градски ескизи 142: Напуши ме смях
радски ескизи 143: Tворчеството на човека
Градски ескизи 144: Колко много 3
Градски ескизи 145: Колко много 4
Градски ескизи 146: Aсансьор
Градски ескизи 147: Градска бъркотия
Градски ескизи 148: Канибали... или ескиз за непочтеността
Градски ескизи 149: Черно и бяло
Градски ескизи 150: Сурикати
Градски ескизи 151: Глобализация
Градски ескизи 152: Политически паметници 3
Градски ескизи 153: За хората и обществото – от вчера и днес
Градски ескизи 154: Лидери
Градски ескизи 155: Кой е творецът?
Градски ескизи 156: Семки и бонбонки
Градски ескизи 157: R.I.P. Тери Пратчет
Градски ескизи 158: Проклет да си!
Градски ескизи 159: Гнусливи сравнения
Градски ескизи 160: Затъмнение
Градски ескизи 161:Скици
Градски ескизи 162: Oбяснение, но не в любов
Градски ескизи 163: Колко много 5
Градски ескизи 164: Скици 2
Градски ескизи 165: Честито
Градски ескизи 166: Задушница
Градски ескизи 167: Наглост
Градски ескизи 168: Легенди 1
Градски ескизи 169: Легенди 2
Градски ескизи 170: Легенди 3
Градски ескизи 171: Скица за арх. Сава Бобчев
Градски ескизи 172: Колко много 6
Градски ескизи 173: Колко много 7
Градски ескизи 174: Колко много 8
Градски ескизи 175: Колко много 9
Градски ескизи 176: Градоустройството на София - 1
Градски ескизи 177: Градоустройството на София - 2
Градски ескизи 178: Градоустройството на София - 3
Градски ескизи 179: Услугата
Градски ескизи 180: Проект “Долен Дунав - Рейн” - Европейска интеграция
Градски ескизи 181: Архитект Кирил Бойчев
Градски ескизи 182: In memoriam, in honorem
Градски ескизи 183: Спомени 2
Градски ескизи 184: Вината на Сара
Градски ескизи 185: Скици 3
Градски ескизи 186: Ние с живота
Градски ескизи 187: Забележки към Създателя
Градски ескизи 188: Форма
Градски ескизи 189: Скици 4
Градски ескизи 190: Светът на буболечките
Градски ескизи 191: Красота
Градски ескизи 192: Желание
Градски ескизи 193: Сенки
Градски ескизи 194: Сенчестите хора
Градски ескизи 195: Красота 2
Градски ескизи 196: Изгревът
Градски ескизи 197: Скици 5
Градски ескизи 198: Човек и пространство
Градски ескизи 199: Звуци в ухото
Градски ескизи 200: Мармалад
Градски ескизи 201: Изисквания за приличие
Градски ескизи 202: Урбанистични перспективи
Градски ескизи 203: Шести септември!
Градски ескизи 204: Възпитание на вкус
Градски ескизи 205: Гениалност
Градски ескизи 206: Копай тук!
Градски ескизи 207: Отново за София
Градски ескизи 208: В този град Ловеч...
Градски ескизи 209: Изборът
Градски ескизи 210: Да не ви дреме!
Градски ескизи 211: Експериментът
Градски ескизи 212: Решение
Градски ескизи 213: Обич
Градски ескизи 214: Архитект ли е, не ми го хвали!
Градски ескизи 215: В страната на чудесата*
Градски ескизи 216: Ако...
Градски ескизи 217: Фантастични илюзии
Градски ескизи 218: Ценности
Градски ескизи 219: Окрадена Сердика, обрулена София!
Градски ескизи 220: Празни съдове
Градски ескизи 221: Ексхибиционизъм 1
Градски ескизи 222: Ексхибиционизъм 2
Градски ескизи 223: Деградация или глобализация?
Градски ескизи 224: Преображение 5
Градски ескизи 225: Уфологичен проект
Градски ескизи 226: Уфологичен проект 2
Градски ескизи 227: Вяра и…невяра 1
Градски ескизи 228: Вяра и…невяра 2
Градски ескизи 229: А сега, накъде?
Градски ескизи 230: Клише
Градски ескизи 231: Казах го преди време
Градски ескизи 232: Отново за София 2
Градски ескизи 233: Отново за София 3
Градски ескизи 234: Отново за София 4
Градски ескизи 235: Преображение 6
Градски ескизи 236: Безусловна подкрепа!
Градски ескизи 237: Вяра и…невяра 3
Градски ескизи 238: Поглед към човека и мястото, в което живее
Градски ескизи 239: Гражданинът
Градски ескизи 240: Селянинът
Градски ескизи 241: Бих живял ...
Градски ескизи 242: Сграда на годината
Градски ескизи 243: Кръговрати
Градски ескизи 244: Бялата брада
Градски ескизи 245: Все някой, някога ще вдене!
Градски ескизи 246: Хора и богове
Градски ескизи 247: Пластелини или странностите човешки
Градски ескизи 248: Под един покрив
Градски ескизи 249: Искам
Градски ескизи 250: Скици 6
Градски ескизи 251: Скици 7
Градски ескизи 252: Проект "Раковски"
Градски ескизи 253: Заедно и подчинени
Градски ескизи 254: Под един покрив 2 - Етноси
Градски ескизи 255: Искам 2
Градски ескизи 256: Кристо
Градски ескизи 257: Водата
Градски ескизи 258: Запек
Градски ескизи 259: Мислим ли и….. ако да, какво правим?
Градски ескизи 260: С.Е.М.!!
Градски ескизи 261: С.Е.М. 2!!
Градски ескизи 262: Красота и ум
Градски ескизи 263: Блато
Градски ескизи 264: Красота и ум 2
Градски ескизи 265: Грозно, по-грозно …… малоумно!
Градски ескизи 266: Глупост
Градски ескизи 267: От незнание ли, от глупост ли ...
Градски ескизи 268: Смяна
Градски ескизи 269: Пророци
Градски ескизи 270: Участвай в битката, стани победител!
Градски ескизи 271: Разочарование
Градски ескизи 272: Метафора
Градски ескизи 273: Неочаквана еманципация
Градски ескизи 274: Симеон Антипа
Градски ескизи 275: Зависимост и хибридация

 

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions