КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Еднофамилна жилищна сграда KD HOUSE

Четвъртък, 05 Януари 2017 00:00
01

Проектант: "Архитектурно студио ДИАГОНАЛИ", арх. Николай Давидков, арх Мариана Давидкова, арх.Петър Бубев, арх. Росина Шатърова, Габриела Василева, Йоана Робева, Диана Тодорова

Технически показатели:
Площ на имота: 1050м2
Застроена площ
Основно застрояване: 209,39 м2
Допълващо застрояване: 17,62 м2
Общо: 227,01 м2
Разгъната застроена площ
Основно застрояване: 374,72 м2
Допълващо застрояване: 17,62 м2
Общо: 392,36 м2

Местоположение
Сградата е разположена на ул."Вилна" №18, с.Лозен, м.Караджин, р-н Панчарево, Столична Община.

Ситуация и подходи
Разположението и ориентацията на сградата са съобразени с денивелацията на терена, световните посоки и панорамите, които средата предлага. Тя е разположена в западната зона на имота. Достъпът от улицата се осъществява от север, в ниската част на имота, където е предвиден достъп към гаража. Главният вход към сградата се осъществява от север. Разположението и ориентацията на сградата осигуряват панорамен изглед. Допълващото застрояване е разположено в южната част на имота. Басейнът - в източната.

Функционално решение и ориентация
Сградата е разположена в западната част на парцела. Благодарение на обилното остъкляване повечето от помещенията получават добър изглед и изложение на юг и изток. Програмата на сградата е изпълнена в две нива.

Главният вход на сградата е от север на ниво с кота -2,75 = 743.45, чрез двураменна стълба се стига до ниво на кота ±0,00 = 746,20, където са разположени общо дневно помещение: дневна, трапезария и кухня, три спални, стая за гости със самостоятелен санитарен възел, мокро помещение, баня с тоалетна и самостоятелна тоалетна.

На ниво -2,75 = 743,45 са разположени гараж за два автомобила, склад и котелно. От нивото е осигурен директен достъп към двора, посредством стълба. Предвидено е естествено проветряване на котелното. Допълващото застрояване се състои от баня с тоалетна, склад към нея и перално помещение. Привързването към терена на сградата, допълващото застрояване и басейнът е разгледано в част Геодезия. Предвидена е външна стълба, водеща от входът на сградата към вътрешен двор.

Архитектурно-строителна част
Конструкцията на сградата е монолитна: стоманобетонни плочи, греди и колони. Външните и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария. Предвидена е топлоизолация, монтирана външно. Покривната конструкция на сградата е стоманобетонна плоча.

Външно оформление и довършителни работи
Фасадните повърхности ще се третират с облицовъчен материал и дървени ламели. Дограмата е алуминиева, праховобоядисана в сив цвят. Предвидените настилки са дървен паркет, гранитогрес и шлайфан бетон. За обработка на вътрешните стени - латекс.

Проектът спечели Трета награда в годишния архитектурен конкурс Арх Инова 2016 г. в Категория: Еднофамилни жилищни сгради.

Автор: Архитектурно студио ДИАГОНАЛИ

02
03
04
05
06
07
08
09
 
Източник: http://www.ka6tata.com/
 
Copyright © 2019 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions