КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Нов олимпийски стадион в Токио съчетава дървесина и жива растителност

Понеделник, 19 Декември 2016 00:00

Въпреки трудното си начало, новият олимпийски стадион в Токио – дело на Кенго Кума – най-накрая навлезе в етапа на изграждане, за да бъде готов до 2020 г. Рендерите за проекта, който е на стойност 1,5 милиарда долара, показват лек и ефирен стадион, покрит с красива решетка от дървени лайсни – направени от литвеница. Такива дървени решетки често могат да се видят в традиционната японска архитектура.

01

Новият стадион ще покаже респект към традиционния японски дизайн с тази дървена конструкция, която се състои от „плетка“ от летви и традиционно може да се види в японските храмове и пагоди. Според първоначалните описания на проекта, голяма част от сградата ще бъде изградена от сглобяеми модули. Тя ще е стратегически структурирана сетака, че да сведе до минимум нуждата от отопление и охлаждане на разходите.

02

Първоначално проектът за стадиона бе възложен на Заха Хадид, чиято визия включваше много екологични функции, които да бъдат вградени чрез реконструкция в съществуващия вече стадион в града, превръщайки го в модерно съоръжение с влечатляващ флуиден дизайн. Поради нарастващите разходи обаче, както и местните протести срещу дизайна, министър-председателят на Япония Шиндзо Абе в крайна сметка отказа проекта на Хадид за 2 милиарда долара в полза на визията на Кенго Кума.

03
 

Рендери: Kengo Kuma
Източник: https://greentech.bg/

 
Copyright © 2020 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions