КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Пасивна къща във Франция е изградена от естествени материали

Петък, 16 Декември 2016 00:00

Тази пасивна къща във Франция е построена предимно от естествени материали, доказвайки, че стандартите за пасивен дом могат да бъдат съчетани със стремежа за избягване на всякаква синтетика в заобикалящата ни среда.

01

Малкото градче Бесанко се намира на около 28 км северозападно от Париж. Старият и непокътнат градски център с неговите тесни улички, дворове и малки къщи заобикаля църквата, която датира от 12-13-ти век.

С фина и проветрива мембрана от бамбукови пръти, скулптурната форма на дома изглежда като полупрозраченсилует. Обвивката създава илюзия за ниска плътност, придава лекота и създава дълбочина. За обитателите обаче е по-важно това, че имат изобилна дневна светлина, без домът им да се нагрява от слънчевото греене. Светлината бива „разбита“ от бамбуковите пръти, закрепени на малки интервали един над друг. Атмосферата вътре е лека и светла.

02
03

По протежение на южната фасада има подиум от метални решетки, който служи като балкон и упрепва носещата конструкция за сгъваемите капаци. По този начин се създава пространство, което придава допълнителна дълбочина на интериора.

Материалите, използвани за изграждането на къщата, са предимни естествени – дървени плоскости за строителство, целулоза и модули от дървесни влакна за изолация, био-боя за интериорното оформление.

Фотоволтаичните панели са достатъчни, за да направят тази къща енергийно-позитивна, според френския стандарт.

04
05
06
07
08
 
09
 

Снимки: Миша Вицман

Източник: https://greentech.bg

 
Copyright © 2020 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions