КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Красива енергийно ефективна къща се слива с околните хълмове

Петък, 09 Декември 2016 00:00

Обратно на добре познатия за някои региони стремеж на собствениците на къщи да изпъкват чрез дизайна на домовете си, в глобаленмащаб все повече добива популярност разбирането, че постройките, които хорта обитават, е най-добре да са в хармония с околния пейзаж, да се сливат с природата в дадения район. Проявявайки все повече креативност, архитекти и дизайнери измислят начини хората да могат да живеят в хармония с природата. Единението с околните пейзажи не е в ущърб на комфорта и добрия стандарт на живот.

01

Точно тази грижа за приятния интериор и модерното оборудване е доминиращ принцип в изграждането на този „земен“ дом, втъкнат в хълма. Къщата се намира в Гата, Хрунаманарепи. За нея се знае малко. Сътворена е от ASK Arkitektar и е номинирана за европейската награда за модерна архитектура – Mies van der Rohe през 2007 г.

Отвън погледната, резиденцията е потопена в пейзажа леко деликатно. Фасадата й е направена от дърво и стъкло. Покривът е покрит с естествена трева, както се вижда от снимките – и тази трева се простира чак до хълма, където къщата „се прелива“ в планината.

Подобен дизайн осигурява не само визуална хармония с околния пейзаж, но и висока степен на енергийна ефективност на дома. Това се дължи на „изолационните“ свойства на зелените покриви, които позвояват задържане на топлината през зимата и запазванена хладен климат през лятото.

02
03
04
05
06
07
08
09
10
 
Източник: https://greentech.bg/
 
Copyright © 2020 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions