КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Съюзът на ландшафтните архитекти отпразнува 10 години

Четвъртък, 19 Юни 2014 13:18

Близо 100 души присъстваха на Летен бал в най-зелената сграда за 2012 г. - Sofia Airport Center.

01

Променливото време не успя да уплаши организаторите и съботното събитие беше преместено в закритата зала на комплекса, въпреки първоначалните планове да се проведе на открито в парка на SAC, който е един отличен пример за професионализма на специалистите в тази област.

02

Гостите на събитието бяха приветствани от  председателя на СЛА - проф. д-р ланд. арх. Йордан Кулелиев. Той лично поздрави колегите си в залата и гостите по случай юбилея и разказа накратко за историческото развитие и утвърждаване на тази престижна професия, чиято роля в оформянето на съвременния облик на градовете става все по-значима.

03

Присъстващите бяха поздравени от председателите на Съюза на архитектите - арх. Георги Бакалов, и на РК София град към КАБ - арх. Николай Баровски, както и от проф. д-р Веселина Троева, представител на Националния център по регионално развитие. Поздравителен адрес по случая беше прочетен и от името на министъра на земеделието и храните Димитър Греков, чл.-кор. проф. д.а.н. арх. Атанас Ковачев - Сдружение за развитие на планинските общини в България, и други. От Асоциацията на производителите на декоративни растения връчиха почетен плакет на проф. Кулелиев. Плакетът беше връчен от инж. Трифон Трифонов.

По време на своите изложения ландшафтните архитекти, които проектират открити обществени места, паркове и градини, и архитектите, които проектират сградите в тези открити пространства, изтъкнаха, че нито ландшафтната архитектура, нито класическата могат самостоятелно да осигурят на човека необходимата му жизнена среда и екологично съобразни и естетически резултати. Само когато всички елементи на ландшафтната архитектура и архитектурата си взаимодействат хармонично, може този резултат да бъде постигнат.

04

Заедно с 10 години Съюз на ландшафтните архитекти беше отбелязан и сребърният юбилей на Европейската федерация на ландшафтните архитекти - ИФЛА Европа. Президентът Ана Луенго изпрати писмо до СЛА:

05

На събитието беше открита пътуваща изложба „ЛАНДШАФТНАТА АРХИТЕКТУРА В БЪЛГАРИЯ" в три аспекта: МИНАЛО-НАСТОЯЩЕ-БЪДЕЩЕ с най-добрите примери от дейността на ландшафтните архитекти в България. Малка част бе показана на събитието в парка на Sofia Airport Center. От 9 юли до 23 юли 60 табла ще бъдат експонирани в ''Галерия на открито'' на моста на НДК. След това изложбата ще отпътува за Бургас, Стара Загора, Пловдив и Русе.

06
07

За гостите на бала имаше развлекателна програма с класически и спортни танци, както и музикални изпълнения на живо.

08

С "Летния бал на ландшафтните архитекти" се поставя началото на редица събития през следващата година, сред които са изложби, конференции, семинари и международни форуми по актуални в сферата въпроси.

Съюз на ландшафтните архитекти (СЛА) е професионална организация на ландшафтните архитекти в България. Има за цел да утвърждава ландшафтната архитектура, като комплексна, художествена и утилитарна дейност, която, разглеждайки обществения живот във всичките му аспекти, подобрява качеството на средата за живот. Стреми се да създава  най-високи стандарти в областта на ландшафтната  архитектура  и  градинско-парковото изкуство в България. СЛА развива и разширява сътрудничеството с български, чуждестранни и международни сродни организации в областта на ландшафтната архитектура и архитектурата. Член е на Международната федерация на ландшафтните архитекти (IFLA).

Снимки: Union of Landscape Architects in Bulgaria- Sofia chapter

 
Източник: citybuild.bg
 
Copyright © 2019 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions